Preskočite na glavni sadržaj

Objavljena publikacija 'Artistic Ecologies: New Compasses and Tools'

WHW i Sternberg Press objavili su publikaciju i zbornik tekstova 'Artistic Ecologies: New Compasses and Tools'.
vrijeme: 15.07.2022. -

Publikacija je rezultat dugoročnog programa Education from Below koji je istraživao umjetnost kao mjesto dijaloga, kolektivnog učenja i imaginacije.
Prepoznajući da umjetničke prakse mogu dislocirati tradicionalne podjele između teorije i prakse, kao i izgraditi znanje kroz dijeljenje i međusobno učenja, publikacija Artistic Ecologies: New Compasses and Tools propituje angažirane pedagogije, kolektivno učenje i umjetničke ekologije.

Ako je učenje za život emancipacija – shvaćena ne samo kao stvar moći, već i slobode – bitno pitanje koje se nameće je: Koje nas znanje čini slobodnima i kako institucije mogu pomoći u njegovom stvaranju? U potrazi za odgovorom,  tekstualni i vizualni doprinosi ove publikacije istražuju mjesta i prakse kroz koje se mogu pojaviti novi oblici znanja i institucionalnosti. Autori i autorice u knjizi su: Luna Acosta, CAConrad, Yael Davids, Eva Ďurovec, Marina Garcés, Teuta Gatolin, Yayo Herrero, Sandi Hilal & Alessandro Petti (DAAR), Max Jorge Hinderer Cruz, Margherita Isola, Jammers, Pablo Martínez, Dan Perjovschi, Emily Pethick , Pirate Care, The Sensing Salon, Cecilia Vicuña i WHW. Mnogi od njih sudjelovali su u programu WHW Akademije kao polaznici, profesori, mentori i suradnici.