Preskočite na glavni sadržaj

Objavljena knjiga Ante Šarca 'Osvijetljenim tragom'

Knjigu proznih tekstova različitih žanrova i pripovjednih tehnika književnika Ante Šarca 'Osvijetljenim tragom' objavila je splitska Naklada Protuđer.
vrijeme: 04.10.2021. -
url: http://www.nakladaprotudjer.hr/

Knjiga je, premda određena idejna cjelina, žanrovski vrlo raznovrsna.
 
Autor se u najvećem dijelu služi proznim pripovjedačkim tekstovima memoarskoga značenja, što se potkraj knjige pretvara u aforističe i mudre osmislice, napominje nakladnik i dodaje kako se autor tu poslužio i putopisom te pokazao na primjeru kratkoga teksta vješto oko koje zapaža i ruku koja to zapažanja umije pretočiti u sočan, emotivan i poticajan tekst.
 
Šarac je autor, ističe nakladnik, uglavnom škrt na jeziku, gotovo lapidarna iskaza na granici vlastite povijesnosti te stilski dotjeranoga teksta.
 
Knjiga "Osvijetljenim tragom" (149 str.) podijeljena je na dva dijela - Osvijetljenim tragom u kojem su 21 priča te Iskrice iz tmine sastavljene od aforizama i osmislica.
 
Ante Šarac je rođen 1941. u Mandinu Selu na Duvanjskom polju. Objavio je više knjiga pjesama, proza i osmislica, među kojima i knjige "Na Riječ oslonjen" i "Uzgajivača obmana".
 
Izvor: Hina