Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen strip 'Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice'

Zagrebački Rockmark objavio je na hrvatskom jeziku strip 'Freddie Mercury - Svjetla i sjene pozornice', koji na gotovo 130 stranica u devet poglavlja, govori o životu legendarnog frontmena grupe Queen.
vrijeme: 12.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.rockmark.hr/

"Svako poglavlje daje intiman uvid u raznolike aspekte života neumornog umjetnika, od njegovog djetinjstva i formativnih godina, pa sve do statusa globalne rock zvijezde. Osim detalja o prvim nastupima, ljubavi prema Japanu i suradnje s Montserrat Caballé, strip obuhvaća i Freddijevo suočavanje s mračnim stranama slave", ističe se u najavi te unikatne biografije u stripu.
 
Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang duboko ulazi u karakter Farrokha Bulsara iz Zanzibara prikazujući  njegovo životno putovanje situacije na pozornici i izvan nje koje su ga oblikovale u umjetnika kakvog pamtimo.
 
Strip je inspiriran njegovim životom, kao i riječima, pa se kao jedan od najupečatljivijih citata  izdvaja „Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda; bit ću legenda", što ponajbolje opisuje jednog od najvećih svjetskih izvođača koji je tijekom svoje karijere pjevača, tekstopisca i producenta redefinirao značenje pop kulture.
 
Freddie Mercury imao je jedinstven osjećaj za stil i karizmu koja je privlačila ljude, bio je poznat po zanimljivim kostimima i sposobnosti da očara publiku svojim energičnim nastupima, što su vizualno prenijeli ilustratori Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson i Tammy Wang, napominje se.
 
U izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark već su objavljeni stripovi o bendovima Doors, Judas Priest i Mötley Crüe.
 
Izvor: Hina