Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen program 15. Smaragdnog Eco Film Festivala

Ovogodišnje 15. izdanje Smaragdnog Eco Film Festivala će se održati od 23. do 28. kolovoza. Od tristotinjak filmova koji su pristigli iz cijelog svijeta, selektor i direktor festivala Daniel Pavlić je odabrao 36 filmova podijeljenih u tri kategorije: kratkometražni, dugometražni i animirani filmovi. 
vrijeme: 23.08.2022. - 28.08.2022.
url: https://www.facebook.com/SmaragdniEcoFilmFest/

O najboljim filmovima će odlučivati međunarodni žiri u sastavu: Lana Barić, Lana Kosovac i Branka Bešević Gajić za kratkometražni film; Paulo Portugal, Anna Rybalova i Robin Bisio za dugometražni film te Roger Ballen, Marko Cindrić i Ruža Helač za animirani film. O Grand prixu festivala će odlučiti Marija Novaković.

Od hrvatskih filmova na festivalu se prikazuje 45'' Lucije Oroz (animirana konkurencija), a naslove iz sve tri kategorije možete pronaći ovdje

Smaragdni Eco Film Festival je jedinstveni festival filma o zaštiti okoliša čiji festivalski međunarodni tim putuje ekološki prihvatljivim prijevozni sredstvima - biciklima po ruralnom i urbanom kraju Pounja, prikazivajući edukativne ekološke filmove. Kao takav po svom karakteru je jedinstven u svijetu. festivalski tim čini petnaestak aktivista, filmaša koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

Ove godine festival polazi iz Martin Broda u BIH, te će se nakon 300 kilometara putovanja završiti u Hrvatskoj Kostajnici. Uz projekcije filmova, tijekom festivala će biti održane filmske radionice "Digital generation" koje će voditi Branko Ištvančić, Marina Pavlić te Robert Sironi, koji ove godine izrađuje i vizual SEFF-a. Festival se predstavlja još i tribinama, izložbom fotografija Nikole Šolića te nastupom Ene Rajić. Ovogodišnji kum festivala je Mario Kovač.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Sisačko-moslavačke županije, dok su partneri Nacionalni park Una iz Bihaća, Gradska galerija Bihać i Turistička zajednica Grada Siska.
 
Izvor: HAVC