Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen novi roman Rosamund Lupton 'Tri sata'

'Tri sata', novi roman književne 'hitmejkerice' Rosamund Lupton o agoniji koju prolaze učitelji i nastavnici tijekom opsade jedne škole, objavljena je u hrvatskom prijevodu, u izdanju nakladnika Mozaik knjiga.
vrijeme: 26.05.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://mozaik-knjiga.hr/

Radnja romana u kojemu se napetost opsade na trenutke miješa s meditacijom o prijateljstvu i ljubavi, smještena je u ruralni Somerset, usred mećave, škola je pod lockdownom, a naoružanim napadačima nemoguće je pristupiti.
 
Sve je prikazano iz perspektive ljudi s mjesta zbivanja, od ranjenog ravnatelja u knjižnici, tinejdžerke Hanne koja se prvi put zaljubila, očajnih roditelja koji čekaju vijesti, istraumatiziranog šesnaestogodišnjeg sirijskog izbjeglice koji pokušava pronaći mlađeg brata, forenzičke psihologinje koja mora identificirati napadače, do učenika koji se skrivaju u školskom kazalištu za vrijeme generalne probe Macbetha.
 
"Svjedočimo kako svi proživljavaju najintenzivnije sate svoga života, gdje zlo i teror odmjeravaju snage s hrabrošću, ljubavlju i otkupljenjem", napominje se u najavi izdavača.
 
Prvi roman Rosamund Lupton, "Sestra" popeo se na vrhove najprodavanijih knjiga Sunday Timesa i New York Timesa te postao najprodavanijim prvijencem nekog britanskog autora u 2010. godini. Preveden je na trideset jezika i prodan u više od 1,5 milijuna primjeraka.
 
Uz odlične kritike, njezin drugi roman "Poslije svega" odmah je dospio na vrh popisa najprodavanijih romana Sunday Timesa, baš kao i roman "U tišini".
 
Najnoviji triler "Tri sata" jedan je od najhvaljenijih romana godine, ako ne i desetljeća, kako ga je ocijenio Daily mail.
 
Izvor: Hina