Preskočite na glavni sadržaj

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas (7. veljače)

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas (7. veljače)
U okviru Svjetskog dana čitanja naglas koji se ove godine obilježava 7. veljače, Hrvatsko čitateljsko društvo pozvalo je autore da naglas pročitaju svoja djela ili njihov dio. 
vrijeme: 07.02.2024. -
url: https://www.facebook.com/hcd.hr
Videozapisi će biti objavljivani tijekom dana na Facebook stranici Hrvatsko čitateljsko društvo gdje će ostati dostupni i nakon održavanja programa.

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva i da pratite događanje i sami postanite sudionik - pridružite mu se čitajući, a izrađene videozapise objavite na svojim profilima uz zadane pojmove:
#WorldReadAloudDay
#LitWorldBuildAStoryChallenge
#SvjetskiDanČitanjaNaGlas
#HrvatskoČitateljskoDruštvo
#HČD
i označite @LitWorld na svojoj društvenoj mreži.
Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija razumijevanje za društvene probleme i čimbenik je budućeg uspješnog razvoja djeteta. Čitajmo djeci naglas gdje god i kad god stignemo čime podržavamo i nacionalnu kampanju “Čitaj mi!”. Svjetski dan čitanja naglas trebao bi pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.
Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas/ World Reading Aloud Day pokrenula je organizacija LitWorld 2010. godine.

Izvor: Hrvatsko čitateljsko društvo