Preskočite na glavni sadržaj

Obilježavanje 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle od 9. do 11. srpnja u Zagrebu

Obilježavanje 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle od 9. do 11. srpnja u Zagrebu
U povodu 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle od 9. do 11. srpnja ove godine Udruga Nikola Tesla – Genij, uz podršku partnera, pokrovitelja i sponzora, organizira tradicionalnu manifestaciju 'Tesla&friends'.
vrijeme: 09.07.2022. - 11.07.2022.
mjesto: Zagreb
url: http://www.unt-genius.hr/
Prvog dana manifestacije 9. srpnja u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu s početkom u 12 sati bit će održan program demonstracije Teslinih pokusa, a u večernjim satima od 19 do 20 sati multidisciplinarna predstava „Magnetsko polje igre“. Istog dana na zagrebačkim fontanama već tradicionalno će biti projiciran lik Nikole Tesle. Kao uvod u manifestaciju Tesla&friends u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ moći će se već 8. srpnja u večernjim satima pogledati predstava „Magnetsko polje igre“.
Na dan Teslinog rođenja 10. srpnja u 10 sati započet će prigodan program kod spomenika Nikole Tesle u Zagrebu uz polaganje cvijeća u kojem će sudjelovati predstavnici udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, glazbenici Lela, Lucia i Joe Kaplowitz, a bit će dodijeljene i nagrade školarcima – mladim kreativcima koji su tijekom godine sudjelovali na radionicama u organizaciji Udruge. Program će završiti performansom „Tesline bijele golubice“.
Istog dana u Hotelu Esplanade u Zagrebu uz svečani program obilježavanja obljetnice Teslinog rođenja i Dana Nikole Tesle održat će se dodjela godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genija za budućnost“ u tri kategorije. Uz prigodne glazbene izvedbe Sandre Bagarić, Darka Domitrovića te Lele Kaplowitz i Joea Kaplowitza u sklopu svečanog programa održat će se i kratka panel rasprava na temu Pametni i inovativni gradovi. U raspravi će sudjelovati Đuro Horvat, vlasnik i direktor tvrtke Tehnix, mr. sc. Tomislav Pokrajčić, suvlasnik i direktor tvrtke Jel-Tom, Ana Marija Sanader iz tvrtke Kristalna ideja i Snježana Turalija, GREENiKA poslovno savjetovanje.
Panel rasprava u Esplanadi uvod je u ovogodišnju konferenciju Tesla u Zagrebu koja će se na temu Pametni i inovativni gradovi održati 11. srpnja od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori.
 
Sva događanja, osim svečanog programa u Hotelu Esplanade (ulaz uz pozivnicu) otvorena su i besplatna za građane. Sudjelovanje na predstavama u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ potrebno je najaviti na adresu e-pošte marijo.zrna@tmnt.hr, a za sudjelovanje na demonstracijama Teslinih pokusa potrebno je rezervirati besplatnu ulaznicu na blagajni muzeja.

https://www.facebook.com/Udruga-Nikola-Tesla-Genij-za-budućnost-1449452335292433