Preskočite na glavni sadržaj

O ženama i medijima na 4. Fažana Media Festu

Ovogodišnje, 4. izdanje međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala 'Fažana Media Fest' održat će se od 5. do 11. rujna sa središnjom temom 'Žene i mediji'.
vrijeme: 05.09.2022. - 11.09.2022.
url: https://fazanamediafest.eu/

Festivalski program, namijenjen novinarima, ali i svima ostalima, besplatan je i donosi stručne skupove vezane za novinarstvo i medije te tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova i scenske nastupe, najavili su organizatori.
U programu dokumentaraca bit će prikazan nedavno završen film "Sve(t) na leđima žene" u režiji Maje Mitić. Naratorica filma, premijerno prikazanog u sklopu niškog glazbenog festivala Nishville, je glumica Mirjana Kapović. 
Fažanska projekcija bit će njegovo prvo prikazivanje u Hrvatskoj, nakon čega će se održati razgovor s autoricama filma.
Kao i svake godine organizira se trodnevna radionica na temu medijske pismenosti, a bit će tu i radionica na temu "Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa".
Do kraja festivala održat će se ukupno 12 rasprava i predavanja na teme povezane sa ženama i medijima, uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja te njihovih muških kolega iz raznih zemalja.
Između ostaloga, raspravljat će se o položaju žena koje su zaposlene u medijima, o novinarkama koje su obilježile povijest profesije, o agresiji prema novinarkama, ali i o sudbinama žena čije su živote uništili mediji.
Prateći program donosi i nekoliko glazbenih večeri.
Centar za istraživačko novinarstvo glavni je organizator 4. Fažana Media Festa, dok su Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo suorganizatori, uz nekoliko međunarodnih partnera.
 
Izvor: Hina