Preskočite na glavni sadržaj

'Nun of Your Business' Ivane Marinić Kragić dostupan za gledanje online

'Nun of Your Business' Ivane Marinić Kragić dostupan za gledanje online
Nagrađivani dugometražni dokumentarni film 'Nun of Your Business' redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dostupan je za gledanje online na platformi www.croatian.film.
Priča filma 'Nun of Your Business' prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film autorice Ivane Marinić Kragić osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac, nakon čega su uslijedile nagrade za najbolju fotografiju u dokumentarnom filmu na SEEFest Los Angeles (Ivana Marinić Kragić), nagrada za najbolji filma u sklopu natjecateljskog programa "Paralele i sudari" na European Film Festival Palić, te za najbolji film u regionalnoj konkurenciji Underhill Fest u Podgorici. Uz to, u rujnu je film osvojio i posebno priznanje na rumunjskom Astra Film Festivalu. 

Film možete pogledati na platformi croatian.film.

Opširnije na www.havc.hr!