Preskočite na glavni sadržaj

NSK poziva na predavanja o preživljavanju u prirodi

Preživljavanje u prirodi tema je zanimljivih predavanja koja će u utorak, 27. rujna, od 17 sati, biti održana u malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Gostujući predavači bit će kineziolog i asistent na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Nikola Starčević i član Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Zagreb Perica Matijević.
vrijeme: 27.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.nsk.hr/

Svi zainteresirani građani koji dođu u utorak u NSK doznat će kako se pripremiti za boravak u prirodi, dobiti savjete o snalaženju u prirodi kao i o tome kako reagirati i zaštiti se u potencijalno opasnim situacijama.

Predavanja su dio ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna sporta, a organizira ih Europski dokumentacijski centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a radi promicanja zdravoga načina života uz geslo #BeActive.

Europski dokumentacijski centar NSK zajedno s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu već četvrtu godinu sudjeluje u organizaciji aktivnosti u povodu Europskoga tjedna sporta upravo kako bi podsjetilo građane na važnost bavljenja sportom i rekreacijom kao i promicanje ideje da i knjižnice mogu biti mjesta u kojima se o tim temama može pročitati i naučiti, pa čak ih i provesti u djelo.

Ove godine osim predavanja koja su namijenjena svim zainteresiranim građanima, Europski dokumentacijski centar NSK u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira i zajedničko vježbanje za korisnike i djelatnike Knjižnice.

Europski tjedan sporta u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu - Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (nsk.hr)