Preskočite na glavni sadržaj

Novi vizualni identitet EMZ-a

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja 2022. godine, Etnografski muzej Zagreb najavljuje promociju novog vizualnog identiteta, web stranice i online kataloga/repozitorija Etnografskog muzeja.
vrijeme: 18.05.2022. -
url: https://emz.hr/
Etnografski muzej se priključuje ovogodišnjoj inicijativi propitujući ulogu suvremenog etnografskog muzeja kao mjesta stjecanja novih iskustava fokusirajući se na podtemu Moć inovacija u digitalizaciji i dostupnosti, kroz koju želimo predstaviti rezultat dugogodišnjeg projekta Etnografski muzej Online. Cilj projekta je bio uspostava online kataloga/repozitorija čime je napravljen veliki iskorak u dostupnosti muzejske građe širokoj publici i stručnoj javnosti. Zahvaljujući dugogodišnjem radu muzejskih stručnjaka, vanjskih suradnika iz IT sektora, kao i niza volontera, praktikanata i pripravnika koji su surađivali na realizaciji projekta, uspostavljen je portal koji je otvorio vrata u iznimno vrijedan i bogat fundus našeg nacionalnog etnografskog muzeja.
 
Promocija novog vizualnog identiteta, web stranice i online kataloga zamišljena je ne samo kao interaktivna demonstracija novih i inovativnih digitalnih rješenja Etnografskog muzeja, već i kao diskusija o problematici provedbe velikih digitalizacijskih projekata s ciljem izgradnje kapaciteta potrebnih za funkcioniranje muzejskih ustanova u virtualnim arenama 21. stoljeća. Također, želja je osvrnuti se i na buduće smjerove razvoja muzejskog informacijskog sustava, poglavito u sklopu sudjelovanja u velikom nacionalnom projektu eKultura.