Preskočite na glavni sadržaj

Novi serijal Muzeja grada Trogira: Umjetnost pod povećalom

Novi serijal Muzeja grada Trogira: Umjetnost pod povećalom
'Umjetnost pod povećalom' naslov je nove rubrike na internetskoj stranici Muzeja grada Trogira u kojoj čitatelji i gledatelji mogu detaljnije, izbliza, upoznati pojedine predmete iz zbirki Muzeja. Serijal je započeo na Veliki četvrtak, zumiranjem 'Posljednje večere', umjetnine izložene u stalnom postavu Muzeja grada Trogira.
U fokusu ovog serijala je fotografija, točnije, predstavljanje umjetnine fotografijom - zumiranje određene umjetnine koliko god to tehničke mogućnosti dopuštaju. Takav način prezentacije likovne baštine koja se čuva u trogirskom Muzeju daje korisnicima mogućnost promatranja predmeta iz nove perspektive, upoznavajući ih s na prvi pogled nevidljivim motivima slika i skulptura.

Osim na internetskoj stranici, Umjetnost pod povećalom u još brojnijem obliku predstavljat će se i na instagramu Muzeja grada Trogira, u obliku carousel objava (zato - ukoliko ga već ne pratite - počnite pratiti @trogirmuseum).
 
Zgodno i prigodno (ne samo u povodu Svjetskog dana umjetnosti, 15. travnja) ovaj serijal započeo je na Veliki četvrtak zumiranjem 'Posljednje večere', umjetnine izložene u stalnom postavu Muzeja grada Trogira.