Preskočite na glavni sadržaj

Novi programi Hrvatske glazbene mladeži u novoj školskoj godini

Novom školskom godinom Hrvatska glazbena mladež započinje ciklus novih programa koji će doprinijeti svestranom razvoju i unapređenju svih oblika kulturnih sadržaja za djecu i mladež u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na glazbu.
vrijeme: 21.09.2022. -
url: http://www.hgm.hr

U ovoj školskog godini mlade očekuje niz kulturnih programa koje Hrvatska glazbena mladež (HGM) provodi s renomiranim institucijama. U okviru programa Mladi za mlade ponajbolji mladi glazbenici sviraju i predstavljaju svoje glazbeno umijeće svojim vršnjacima. U ovom ciklusu koncerata mlada publika upoznaje svoje generacijske uzore, a mladi umjetnici stječu prva profesionalna iskustva. Ove godine kao novost uvodi se i koncert naslovljen „Zvijezde glazbenih škola“ gdje se osim laureatima natjecanja, mladim profesionalcima i studentima daje prostor i talentiranim mlađim učenicima.

U srijedu, 21. rujna 2022. s početkom u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog održat će se koncert Luke Galufa na violončelu uz umjetničku suradnju Zarije Alajbeg Galuf na klaviru. Luka Galuf je dobitnik nagrade za najuspješnijeg mladog glazbenika ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić Glazbene mladeži Split. Pod okriljem programa Mladi za mlade 19. listopada s početkom u 20 sati održat će se koncert Odjeci Grožnjana kada će nastupiti Gudački orkestar HGM-a pod mentorstvom umjetničkih voditelja Anđelka Krpana, Milana Čunka i Branimira Pustičkog. Tijekom 2023. godine na rasporedu su i koncerti „Laureata natjecanja Lions Grand prix-a“, „Zvijezda glazbenih škola“, Petre Akrap te dobitnika HGM-ove nagrade Ivo Vuljević.

Audicija za Orkestar mladih Europske unije
HGM poziva mlade glazbenike da se prijave na audiciju za Orkestar mladih Europske unije (European Union Youth Orchestra - EUYO) koji je sastavljen od talentiranih mladih glazbenika u dobi između 16 i 26 godine, iz svih zemalja članica Europske unije. Prijave se zaprimaju do 18. rujna 2022. godine, a audicija će se održati u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Datum održavanja audicije je 9. listopada 2022. godine.