Preskočite na glavni sadržaj

Novi naručitelji - predavanje Amande Crabtree i Valérie Cudel

Prvo javno događanje usmjereno ka osnivanju platforme Novih naručitelja u Hrvatskoj - predavanje dviju francuskih kulturnih medijatorica, kustosica i producentica, ključnih akterica francuske platforme Novih naručitelja (Société des Nouveaux commanditaires en Arts & Sciences), održat će se 30. rujna 2022. u 17 sati u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata u Zagrebu. 
vrijeme: 30.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: http://otvorenilikovnipogon.org/
Amanda Crabtree i Valérie Cudel uvest će nas u model naručivanja i produciranja umjetnosti u javnom prostoru i zajednici u kojemu građani-ke uzimaju inicijativu i odlučujuću ulogu razvijajući tako demokratske potencijale zajednice i društva u kojima žive.

Predavanje:
Novi naručitelji – ideja, povijest, budućnost +
Novi naručitelji u Francuskoj

Predavačice:
Amanda Crabtree i Valérie Cudel

Za zainteresirane izvan Zagreba predavanja će biti dostupna preko webex-a. Prijave do zaključno 27.09.22 na: ured@otvorenilikovnipogon.org, navesti predmet: 'Prijava na webex za 30.09.'

U subotu, 1. listopada u istom prostoru u 11 sati održat će se otvoreni razgovor s gošćama, za sve one koji imaju interesa udubiti se u tematiku Novih naručitelja.

Uvod i moderacija: Kristina Leko i Maša Štrbac.

Novi naručitelji (eng. New Patrons) su međunarodna platforma, mreža posebno profiliranih kulturnih radnika-ca, koja zajedno s građanima-kama producira umjetnost u javnom prostoru i to prema narudžbi građana-ki tj. samoorganiziranih građanskih inicijativa. Model je osmislio belgijski umjetnik François Hers 1990. godine i definirao ga u tekstu 'Protokol Novih naručitelja' prema kojem je do danas realizirano 500-tinjak projekata, ponajprije u zapadnoj Europi...
Opširnije