Preskočite na glavni sadržaj

Novi krug online radionica za starije od 55 godina – slikanje i kreativno pisanje

Centar za kulturne djelatnosti, u partnerstvu s Otvorenom medijskom grupacijom, početkom rujna organizira dvije online radionice - likovnog izražavanja 'Crno-bijelo u bojama' i kreativnog pisanja 'Sjećam se i pišem', namijenjene osobama s navršenih 55 godina. Sudjelovanje je besplatno!
vrijeme: 01.09.2021. -
url: https://www.facebook.com/Centar.za.kulturne.djelatnosti

Polaznici će se sastajati šest puta u virtualnom prostoru i dok će jedni pod stručnim vodstvom razvijati svoje likovne sposobnosti i izražavanje, drugi će promišljati vlastita sjećanja i snove te ih stavljati na papir.
 
Radionica likovnog izražavanja održavat će se svake srijede, u trajanju od dva i pol sata. Prvi termin zakazan je za 1. rujna 2021. godine u 18 sati. Polaznici će koristiti različite slikarske tehnike te imati priliku na konstruktivan način dobiti kritike i savjete za svoj rad i uz to se dobro zabaviti u društvu osoba s kojima dijele slične interese. Osim teorijskog dijela, teme koje će se obrađivati na radionici uključit će crtanje ugljenom, postavljanje kompozicije, slikanje akrilnim bojama te tehnike slikanja na papiru i platnu.

Voditelj radionice je Vladimir Vrljić Ankin, suvremeni hrvatski likovni umjetnik koji iza sebe ima više od 60 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a posljednjih 13 godina vodi likovne radionice za djecu, omladinu i starije.

Prijaviti se možete putem obrasca.

Webinar kreativnog pisanja održavat će se svakog četvrtka, izuzev 23. rujna, u trajanju od dva sata i 15 minuta. Prvi termin zakazan je za 2. rujna u 18 sati. Polaznici će se u opuštenoj i poticajnoj atmosferi osvrnuti na važne i manje važne događaje u svom životu i naučiti kako da sjećanja na njih pretoče u tekst.

Voditeljica webinara je Aida Bagić koja je diplomirala opću lingvistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala političke znanosti na Sveučilištu Massachusetts, u Amherstu, SAD. Praktičarka je integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije i vodi radionice kreativnog pisanja te je objavila zbirke pjesama „Ako se zovem Sylvia“, „Tijela su laka meta“ i „Nizvodno, rijekama“ te kratkih proza „Znam li ja gdje živim“.

Prijaviti se možete putem obrasca.
 
Sudjelovanje je besplatno, ali nije moguće da ista osoba sudjeluje na obje radionice!
 
Radionica se provodi u sklopu ESF projekta Kulturna Re-generacija, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.