Preskočite na glavni sadržaj

Nova sezona programa 'Animirani Šibenik'

U Šibeniku kreće nova sezona programa 'Animirani Šibenik' - cjelogodišnjeg niza radionica, projekcija, izložbi i predavanja iz područja vizualnih umjetnosti. Za početak, ovoga vikenda, 24. i 25. rujna održat će se radionica animacije za djecu 'Planktoon' i projekcija recentnih talijanskih animiranih filmova 'Animation Shots'.
vrijeme: 24.09.2022. - 25.09.2022.
mjesto: Šibenik
url: https://www.facebook.com/SupertoonInternationalAnimationAndComicsFestival

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail radionica@supertoonfestival.com najkasnije do 23. 9. 2022. do kraja dana. Radionica je namijenjena djeci dobne skupine od 10 do 14 godina, a broj polaznika je ograničen i polaznici će se primati po redoslijedu slanja prijave. Na prvi susret s voditeljicom Laurom Martinović treba doći u subotu, 24. rujna. u 10.30 sati u Galeriju Matija prije samog početka radionice.
 
Planktoon – radionica animacije za djecu
 

Radionica će se održavati kroz dva termina, u subotu 23. 9. i  nedjelju 24. 9. u Galeriji Matija (Ulica Petra Nakića bb) od 11 do 13 sati.

Radionica stop animacije idealna je za djecu koja vole likovno stvaralaštvo i filmski medij. Polaznici ove radionice će s voditeljicom izraditi kolaže i predmete od raznih materijala te potom, koristeći digitalni fotoaparat, snimiti objekte kadar po kadar stvarajući tako privid kontinuirane kretnje. Radionica ima za cilj upoznati polaznike s osnovama stop animacije te ih osposobiti za izradu kratkog animiranog filma. Dvodnevna radionica održavat će se ovaj vikend u Galeriji Matija, a namijenjena je djeci starijoj od 10 godina. Pohađanje radionice se ne plaća.
 
O voditeljici:
 
Laura Martinović, magistrirala je grafiku pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. Aktivno se bavi eksperimentalnom i 2d animacijom kao umjetničkim izričajem u kombinaciji s kolažom i crtežom.

Također bavi se vođenjem radionica animiranog filma za djecu i mlade u suradnji sa različitim organizatorima čiji je cilj poticanje razvitka filmske i video kulture, produkcije filmova te sustavne edukacije filmskih autora. 
 
Animation Shots – projekcije kratkih animiranih filmova
 

Ove subote, 24. rujna, u 20:00 na rasporedu je projekcija talijanskih kratkih animiranih filmova nastalih u protekle 4 godine. Ovaj recentni presjek talijanskog suvremenog animiranog filma moći ćete vidjeti kroz 7 kratkih animiranih filmova te upoznati se sa stvaraloštvom tih autora kao i saznati ponešto o samoj talijanskoj animatorskoj sceni u kratkom razgovoru prije projekcija. Projekcije su besplatne za posjetitelje.
 
O moderatoru:
 
Slave Lukarov, diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, umjetnički direktor I producent međunarodnog festivala animacije i stripa Supertoon; organizator izložbi i voditelj međunarodnih likovnih, strip i radionica animacije; producent i autor strip izdanja, izložbi, animiranih i kratkih filmova.