Preskočite na glavni sadržaj

Nova sezona kazališta KNAP

Kazalište KNAP najavljuje novu kazališnu sezonu 2022./2023. u kojoj donosi zanimljiv i raznovrstan repertoar te priprema novitete koji će se čitati na suvremen i inovativan način. Publika će na sceni vidjeti velika imena, ali i mlade nadolazeće talente.
vrijeme: 29.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.knap.hr/kazaliste/

Premijera

Ovu kazališnu sezonu obilježit će premijera predstave 'Muškarci više vole plavuše' čija se premijera očekuje krajem godine. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana Anite Loos iz 1925. godine u suvremenoj varijete verziji, a prema ovom tekstu snimljen je legendarni film s Marilyn Monroe, koji je glumicu učinio planetarno popularnom plesno-glazbenom izvedbom jedne od napoznatijih pjesama u povijesti mjuzikla «Diamonds are a girl's best friends».

Suradnja s kazalištima i umjetničkim organizacijama

Kazalište KNAP nastavlja suradnju s drugim kazališnim i umjetničkim organizacijama. A ove sezone se ističe suradnja s Kazalištem Planet Art, koje se bavi suvremenim, često zanemarenim temama iz naše svakodnevnice te djeluje već punih 12 godina i pripada skupini kazališta s najvećim brojem izvedbi godišnje. Dio repertoara tako će postati predstave: «Ritina škola», «Velika zvjerka», «Posljednja Freudova seansa» i «Tko je ovdje lud».

Također, ostvarena je i suradnja s Umjetničkom organizacijom Urbi et Orbi, Roberta Kurbaše, koji će zajedno s Krešimirom Mišakom, dati svoj doprinos raznovrsnosti repertoara u Knapu predstavom «Pizza s Krešom». Krešimir Mišak, voditelj znanstveno popularne emisije Na rubu znanosti, u ovoj predstavi prvi put nastupa kao glumac. 

Kao podršku mladim umjetnicima KNAP od ove godine pokreće i suradnju s Akademijom dramskih umjetnosti kroz projekt «Knap za mlade», a na kazališnom repertoaru u sklopu Platforme KNAP Plus naći će se brojne predstave nezavisnih kazališta i plesnih organizacija.

Sezona bogata repriznim hit naslovima

Najgledanije predstave Kazališta KNAP «Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto» i «Kod kuće je najgore» i ove će sezone biti redovite na repertoaru, a službeni početak sezone očekuje se u četvrtak, 6.10. s izvedbom prošlogodišnjeg velikog hita  «Play Harms ili sasvim obične besmislice». Ova komedija teatra apsurda, koja će osvojiti svakog gledatelja, još je jedna u nizu uspješnica redatelja Borisa Kovačevića. Predstava puna bizarnih i neopisivo besmislenih situacija, nastala je prema pričama Daniila Harmsa čiji tekstovi predstavljaju vrhunac svjetske avangardne književnosti.