Preskočite na glavni sadržaj

Nova knjižica 'Laku noć, pričopljupci' za djecu u zagrebačkim bolnicama

'Laku noć, pričoljupci: Šta bi mi teta pričalica večeras pročitala?' nova je knjižica koju su osmislili 'tete i stričeki' pričalice iz udruge 'Smiješak za sve' budući da još uvijek, zbog epidemioloških razloga, ne mogu osobno čitati priče djeci u bolnicama.
vrijeme: 30.03.2022. -
url: https://www.smijesakzasve.hr/

U knjizi, koja je ujedno i bojanka, volonteri udruge odabrali su priče koje najradije čitaju i koje su omiljene među djecom te ih ilustrirali.
 
"Na taj su način izrazili predanost projektu 'Laku noć, pričoljupci' u sklopu kojeg su prije izbijanja pandemije koronavirusa svake večeri, svih 365 dana u godini, dolazili na bolničke odjele Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za pedijatriju u KBC-u 'Sestre milosrdnice' i Klinike za pedijatriju u KBC-u 'Zagreb' na Rebru", rekla je predsjednica udruge "Smiješak za sve" Marijana Jergović.
 
"Budući da su epidemiološke mjere zabrane posjeta bolničkim odjelima još uvijek na snazi, djeca će na prijemu u te zagrebačke bolnice dobiti bojanku koju smo otisnuli u 1200 primjeraka", dodala je.
 
Izrazila nadu da će 'tete i stričeki' pričalice uskoro ponovno doći u bolničke sobe s torbama punim šarenih knjiga koje djeci pružaju predah od bolničke svakodnevnice, raznih briga i strahova. 
 
U međuvremenu, nakon razornog potresa na Banovini, "Smiješak za sve" otvorio je knjižnicu u kontejnerskom naselju u Petrinji gdje se svakodnevno čitaju priče, posuđuju knjige, a volonterke pomažu školskoj djeci s lektirama i zadaćama te organiziraju kreativne radionice.
 
Izvor: Hina