Preskočite na glavni sadržaj

Nour Sokhon: 'Jake konvulzije'

Izložba 'Jake konvulzije' /'Tumultuous Convolutions' libanonske umjetnice Nour Sokhon predstavljena je do 14. rujna na glavnom trgu grada Korčule, Trgu sv. Marka. Kustosi: Darko Fritz i Format C.
vrijeme: 01.08.2022. - 14.09.2022.
mjesto: Korčula

Izložba je vidljiva preko osobnih mobilnih uređaja, spajanjem na Wi-Fi mrežu 'siva) (zona'. Riječ je o novom formatu prezentacije umjetničkih digitalnih radova u organizaciji udruge sive) (zona - prostor suvremene i medijske umjetnosti iz Korčule, koji je ostvaren u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C iz Zagreba i Gradskim muzejom iz Korčule.

Rad Jake konvulzije služi kao emocionalna vremenska crta koja prepričava užasavajuću priču o preopterećenju informacijama s kojim su se od kraja 2019. godine do danas mogli susresti građani Libanona (Libanonska revolucija, ekonomski kolaps, pandemija i eksplozija u luci u Beirutu 4. kolovoza). Sažetci burnih događaja u Libanonu prenošeni su putem svjetskih medijskih platformi, ali oni pružaju ograničen broj informacija o zapletenom stanju uma kojeg djelo Jake konvulzije prezentira putem zvuka i teksta. Zvukobraz (soundscape) se sastoji od snimki intervjua i terenskih snimci iz Libanona. Intervjui sadrže priče volonterke koja je radila u beirutskom Crvenom Križu te fragmente razgovora s dr. Jessicom Argo, koja se u svojim istraživanjima fokusira na zvukobraze koji izazivaju tjeskobu kao dio terapije izlaganjem. Terenske su snimke prikupljene na različitim lokacijama u državi od 2019. do 2020.
Wi-Fi galerija siva) (zona je digitalna galerija postavljena na otvorenom i slobodnom operativnom sustavu Pivilion koji su razvili Dina Karadžić i Vedran Gligo (Format C). Bežična lokalna mreža (WLAN Wireless Local Access Network) slobodno je dostupna i automatski (bez lozinke ili daljnjih radnji) počinje predstavljanje digitalnog rada svakome tko se spoji na Wi-Fi mrežu. Wi-Fi galerija sive) (zone sljedećih godina bit će dostupna na Trgu sv. Marka u Korčuli u svakom trenu, a umjetničke radove će odabirati kustosi iz organizacija siva) (zona i Format C.
http://sivazona.hr/events/tumultuous-convolutions