Preskočite na glavni sadržaj

Noć tvrđava, 29./30. travnja 2022.

Noć tvrđava, 29./30. travnja 2022.
U okviru europskog projekta FORTITUDE, 29. i 30. travnja 2022. godine održat će se prvo izdanje regionalne kulturne manifestacije Noć tvrđava – Night of Fortresses.
vrijeme: 29.04.2022. - 30.04.2022.

Projekt FORTITUDE ima za cilj poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma. Zbog toga je strateški važan cilj projekta i jačanje umrežavanja i suradnje među upraviteljima utvrđene baštine prekograničnom području kroz pokretanje nove zajedničke inicijative – prekogranične kulturne manifestacije pod nazivom Noć tvrđava.
Noć tvrđava prva je kulturno-turistička godišnja manifestacija koja će se održavati na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci…) na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine – triju zemalja obuhvaćenih programskim područjem Interrega IPA CBC HR-BA-ME

Organizatori ove jedinstvene manifestacije su partneri na projektu FORTITUDE: Tvrđava kulture ŠibenikGrad Banja LukaGrad Karlovac i Opština Bar.

Opširnije: https://nightoffortresses.org/hr/