Preskočite na glavni sadržaj

Noć Harryja Pottera 12. listopada u knjižarama Hoću knjigu

Noć Harryja Pottera, čija su ovogodišnja tema Magična mjesta iz književnoga serijala, peti se put zaredom organizira u knjižarama Hoću knjigu, u četvrtak, 12. listopada.
vrijeme: 12.10.2023. -
url: https://www.facebook.com/knjizarehocuknjigu

Megastore, koji će na jedan dan postati Hogwarts, donosi radionice vezane uz tu najpoznatiju čarobnjačku školu, poput radionica Čarobnih napitaka, Travarstva ili pak izrade čarobnih štapića.
 
U knjižari u City centru West, koji postaje Zabranjeni hodnik na trećem katu, tražit će se Kamen mudraca kroz zagonetke i testove logike, te održati pravi šahovski tečaj te turnir u prizemlju trgovačkog centra.
 
Varaždinska knjižara, koja će predstavljati Ormar ispod stuba u kojem je Harry živio mnoge godine, donosi bajke Barda Beedlea, poduku pisanja priče uz Srebrenku Peregrin.
 
Noć Harryja Pottera u svijetu se održava od 2014. u organizaciji izdavačke kuće Bloomsbury, koja zadaje godišnju temu. U Hrvatskoj prvi put organizirano 2019. godine u knjižarskom lancu Hoću knjigu. Od ove godine održava se drugog četvrtka u listopadu. U događanju sudjeluju škole, knjižnice i knjižare te ostale institucije diljem svijeta. (Hina)

Noć Harryja Pottera | Facebook