Preskočite na glavni sadržaj

NMG@PRAKTIKA_Lea Anić: 'Vrijeme gradnje: Žuta zemlja'

Izložba Lee Anić 'Vrijeme gradnje: Žuta zemlja' otvara se u četvrtak 6. srpnja u 20 sati u galeriji Multimedijalnog kulturnog centra, Dom mladih Split.
vrijeme: 06.07.2023. -
mjesto: Split
url: https://mavena.hr/

Iz predgovora:

"Multimedijska ambijentalna instalacija Lee Anić postavljena u zapanjujućoj galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih satkana je od zvučnih zapisa čitanja, analognih dijaprojekcija i nađenih objekata postavljenih u prostor.
Motiv koji objedinjuje ove pojedinačne radove sveprisutan je u razgovorima na našim intimnim, ali i nacionalnim razinama: gradilište.
Prostori su to koje kao djeca vidimo zanimljivim poprištima izgradnje nečeg novog, a koje kroz odrastanje počinjemo shvaćati kao bolne točke transformacije poznatih krajolika u nove tvorevine.
Koristeći analogni film, analognu fotografiju i zvučne zapise čitanja datih tekstova, Lea Anić ne pristupa ovom umjetničkom istraživanju na arhivsko-didaktički način, već ga oblikuje kroz spekulativno promišljanje o društvenim fenomenima i kontekstima njihovog nastajanja."
- Katarina Duplančić, kustos
 
Kustosi programa NMG: Katarina Duplančić, Natasha Kadin, Vedran Perkov

Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split i Platformom Doma mladih,
a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita. Rad udruge Mavena podržava Zaklada Kultura nova.

Više na linku:
https://mavena.hr/nmgpraktika_lea-anic-vrijeme-gradnje-zuta-zemlja/