Preskočite na glavni sadržaj

'Ninabu' - predstava za bebe od 3 mjeseca u kazalištu Mala scena

Mala scena najavljuje predstavu 'Ninabu' Irme Unušić za bebe od 3 do 18 mjeseci i njihove odrasle, koja će biti premijerno izvedena u tom zagrebačkom kazalištu 17. listopada. Predstava je praizvedena u sklopu Kliker festivala u Varaždinu 9. listopada 2021.
vrijeme: 17.10.2021. -
mjesto: Zagreb
url: http://mala-scena.hr/

"Ninabu" je zamišljen kao „mala šuma“ koja poziva publiku da uđe i istraži multisenzorni umjetnički prostor koji želi biti intiman kolaž pokreta, plesa, glasa, glazbe, zvuka, mirisa, dodira i vizualnih objekata. Ninabu je zamišljen da postane „događaj i mjesto“ inspirirano šumom, šumom koja ima snagu uvući nas u svoje čarolije, u kojoj se možemo kretati, dirati, mirisati, gledati, uživati i uroniti. U ugodnom okruženju predstave djeca će se moći slobodno kretati u prostoru izvedbe, moći će slobodno istraživati nove ljude, teksture, oblike, boje i zvukove dok su njihovi roditelji blizu (ili zajedno s njima) i dopuštaju im da se igraju, podržavaju ih u tome da istražuju, ali i da se vrate u svoje sigurno utočište kada im je to potrebno. Za dojenje, presvlačenje, maženje…
 
Ideja iza "Ninabu" bila je kreirati predstavu u kojoj će se stvoriti izvedbeno-scenski okoliš koji će podupirati dječju prirodnu znatiželju, omogućiti im da slobodno sudjeluju, istražuju ili samo promatraju događanja i prostor oko sebe sukladno njihov potrebama i mogućnostima, a da se pritom doprinosi emocionalnom i socijalnom povezivanju roditelja i njihovih beba. "Ninabu" stvara osjećaj mira, sigurnosti, opuštanja, podupiranja, znatiželje, povezanosti.
 
"Ninabu" je nepredvidljiva igra dva suprotna elementa: nina (kao uspavanka "nina nana") i bu (kao peek-a-bo odnosno igre skrivača koju igramo s djecom). Gdje je nina, tamo je i bu, a gdje je bu, tamo je zasigurno i nina! Kao i u životu.
 
Koncept predstave osmislila je Irma Unušić koja je ujedno i autorica, koreografkinja, scenografkinja i izvođačica u predstavi. Uz nju, na glazbu Vanese Petrac i Ivana Marojevića (poznati i kao bend "Cura i Dečko"),u predstavi nastupa i Buga Marija Šimić. Savjetnica za scenografiju i kostime bila je Selena Gazda, svjetlo je dizajnirao Domagoj Klasić, a vizualni identitet djelo je Petre Zlonoge.

Predstava je je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Shooma i kazališta Mala scena, a ostvarena je uz potporu Kliker festivala i Generator platforme i Ministarstva kulture i medija!