Preskočite na glavni sadržaj

Nika Oblak & Primož Novak: A sada nešto potpuno drugačije 14

Izložba Nike Oblak & Primoža Novaka: 'A sada nešto potpuno drugačije 14' otvara se 5. kolovoza u 20 sati u Galeriji Rigo u Novigradu.
vrijeme: 05.08.2022. - 22.08.2022.
mjesto: Novigrad
url: http://www.muzej-lapidarium.hr/

'U duhu montipajtonovaca, rečenica ‘A sada nešto potpuno drugačije’ našla je svoje mjesto u urbanom vokabularu kao kratak komentar bilo kakve suludosti, a slovenski umjetnički tandem Oblak & Novak koriste je za svoje kinetičke video instalacije kojima propituju mogućnost „bijega iz ekrana“; ekrana među bezbroj ekrana, informativnih ploča i pametnih telefona koji preplavljuju naše suvremeno postojanje.
Izložbu čine dvije odabrane instalacije: prva prikazuje ženu kako beskonačno trči iz ekrana u ekran, praćena monotonim zvukom i bjelinom pozadine, dok druga prikazuje muškarca uhvaćena unutar pravokutnog ekrana koji beskrajno hoda (izgleda kao da nespretno okreće veliki kotač, ali zapravo okreće 16:9 LCD monitor).
Ekrani su portali u druge dimenzije: pomažu nam da učimo, pamtimo, stvaramo i povezujemo se jedni s drugima, ali su istovremeno i snažne zamke, sprječavajući nas da uspostavimo dublje i složenije odnose sa svijetom i ljudima oko nas.'
Kustosica: Jerica Ziherl

Izložba je otvorena do 22. kolovoza 2022.