Preskočite na glavni sadržaj

NEM Zagreb 2023: besplatna prijava na NEM Contest

Posebna prilika za producente, scenariste, redatelje i druge stvaratelje TV serija i filmova iz CEE zemalja – besplatna prijava ideja za TV sadržaje moguća je do 19. rujna 2023.
vrijeme: 24.08.2023. - 19.09.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://neweumarket.com/zagreb/nem-contest-2023/

NEM Contest vraća se na treće izdanje događaja NEM Zagreb. Svjetski poznati stručnjaci i donositelji odluka će kao članovi žirija pažljivo proučiti i procijeniti svaku prijavu te dati povratnu informaciju, a tri finalista natječaja iz svake kategorije imat će priliku prezentirati svoje ideje tijekom pitchanja uživo. Pobjednik iz svake kategorije osvojit će 5000€ te će im biti financirani odlasci na slična događanja u Europi kroz program razmjene sa svrhom daljnje promocije i/ili prodaje svog projekta.
 
Autori iz CEE zemalja mogu se besplatno prijaviti do 19. rujna 2023. nakon čega će cijena sudjelovanja biti 100€ do konačnog roka za podnošenje prijava 19. listopada. Natjecatelji se mogu registrirati kroz odabir opcije Badge Contestant i prijaviti ideju nakon što ispune formu za prijavu prema kategoriji za koju se prijavljuju. Svaki natjecatelj može prijaviti maksimalno jedan projekt po kategoriji. Prijavom i predajom projekta sudionici dobivaju neograničen pristup NEM Zagrebu 2023.
 
Projekti se mogu prijaviti u četiri kategorije:
  1. Serije svih žanrova: drama, triler, kriminalistika, fantasy, ZF, komedija, itd.
  2. Dugometražni film (primarno za streaming publiku) svih žanrova: drama, triler, romatični, kriminalistički, fantasy, ZF, komedija, itd…
  3. Dokumentarna serija/Dugometražni dokumentarni film
  4. Zabavna emisija
 
Fokus na TV serije i filmove

NEM Zagreb fokusiran je na kreiranje TV sadržaja u zemljama srednje i istočne Europe s niskim produkcijskim kapacitetom i koprodukciju između zemalja s niskim i visokim produkcijskim kapacitetom. U periodu od 6. do 8. prosinca 2023. u hotelu Esplanade Zagreb, događaj će se i ove godine fokusirati na kreativnu stranu TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi – ne samo kada je riječ o TV serijama nego i filmu.
Glavni cilj je educirati, povezati, producirati, koproducirati i promovirati profesionalce, tvrtke i projekte, akvizicija sadržaja unutar i izvan CEE regije, kao i ulaganja europskih ili globalnih streamera u izvorni sadržaj regije.
NEM Zagreb 2023 sufinancira Europska unija, kroz potprogram Kreativna Europa MEDIA.
Kako bi podržali i predstavili raznolikost i kreativnost TV i filmske industrije u Europi, za CEE regiju i zemlje s niskim produkcijskim kapacitetom, NEM Zagreb 2023 nudi posebne cijene za sudionike iz te regije.
 
Više informacija potražite na web stranici NEM Zagreb 2023.
 
***

New Europe Marke
New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizira Mediavision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi je put održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu.

Sve informacije o događaju i cijenama dostupne su na službenoj stranici NEM Zagreb 2023.