Preskočite na glavni sadržaj

Neli Ružić: Timescape - vremenski obzor

Umjetnički paviljon u Zagrebu u suradnji s 90-60-90 / Platforma za suvremenu umjetnost predstavit će projekt multimedijalne umjetnice Neli Ružić Timescape – vremenski obzor koji uključuje izložbu u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza te prostornu intervenciju nad centralnim ulazom u zgradu Zagreb Glavni kolodvor.
vrijeme: 22.01.2023. - 10.03.2023.
mjesto: Zagreb

Kroz izložbu i intervencije u javnom prostoru, autorica promišlja o oblicima temporalnosti koji dotiču naš život ili smo u njih uronjeni – heterogeni protok i percepciju vremena, pojedinačno ljudsko vrijeme koje uključuje i osobni ulog emocija i osjeta kao i duboko geološko vrijeme. Umjetnica se pritom oslanja na koncept vremena koji je razvila sociologinja Barbara Adam, a temelji se na kompleksnom poimanju vremena kroz prostorne, materijalne i kontekstualne međuovisnosti. Ti se aspekti isprepleću i naizmjenično aktiviraju u radu, a isto su tako aktivirani i kroz prostorno arhitektonsku trijadu: Zagreb Glavni kolodvor, Umjetnički paviljon, Palača Vranyczany - Hrvatski inženjerski savez.
Intervencija na pročelju zagrebačkog Glavnog kolodvora prethodi izložbi u Palači Vranyczany (Hrvatski inženjerski savez) i bit će vidljiva počevši s večernjim satima 22. 1. 2023. do 24. 2. 2023. Radi se o svjetlosnom natpisu “Prekasno je za odustajanje” postavljenom iznad glavnog ulaza u kolodvorsku zgradu. Opširnije

Neli Ružić: Timescape - vremenski obzor
- Intervencija u javnom prostoru: Prekasno je za odustajanje
Zagreb, Glavni kolodvor, pročelje, 22. 1. – 24. 2. 2023.
- Izložba: 16. 2. – 10.3. 2023.
Hrvatski inženjerski savez, Berislavićeva 6 (Plača Vranyczany), Zagreb

Kustosice: Irena Bekić (Umjetnički paviljon u Zagrebu) u suradnji s Marijanom Stanić (Galerija 90-60-90)

http://neliruzic.com/
http://www.umjetnicki-paviljon.hr/
http://www.udruga906090.org/