Preskočite na glavni sadržaj

Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije

U okviru projekta Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin 'Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije' učenici/-ce varaždinske Glazbene škole - članovi ansambla 'Vokalno popularna glazba' snimili su video uradak u Varaždinskim Toplicama, na lokalitetu rimskih iskopina 'Aquae Iasae'. 
vrijeme: 18.05.2022. -
url: https://www.youtube.com/user/glazbenaskola
Cilj ovog projekta je kroz nekoliko video uradaka učenika Glazbene škole u Varaždinu predstaviti neke od lokacija na području Varaždinske županije koje do sad nisu bile dovoljno vidljive, odnosno koje zahtijevaju pretvorbu u atraktivne kulturno-turističke lokalitete.
Ovog puta članovi ansambla Vokalno popularna glazba snimili su video uradak u Varaždinskim Toplicama, točnije na lokalitetu rimskih iskopina "Aquae Iasae". Varaždinske Toplice su najstarije termalne toplice u Hrvatskoj koje u svom središtu čuvaju i jedan od najznačajnijih kontinentalnih arheoloških kompleksa, iskopine rimskog termalnog kupališta koje je puna četiri stoljeća služilo svojoj svrsi.
Predmet Vokalno popularna glazba fakultativni je predmet koji je uveden 2017. godine u nastavni program Glazbene škole u Varaždinu, a ubrzo nakon toga osnovan je i ansambl koji čine učenice i učenici koji pohađaju navedeni predmet. Ansambl vokalne popularne glazbe Glazbene škole u Varaždinu je osnovan na inicijativu njihove voditeljice i dirigentice Janje Knapić Omranloo i uz podršku ravnatelja škole s ciljem postizanja visoke kvalitete izvođenja popularne glazbe te prepoznavanja umjetnički vrijedne popularne glazbe. Ansambl redovito nastupa na važnijim zborskim natjecanjima, a posljednjih je godina osvojio zlatne nagrade na međunarodnim natjecanjima. Ove godine članicama ansambla pridružili su se i muški članovi pa on danas broji 20 učenika i učenica Glazbene škole u Varaždinu. Uz termalni izvor ljekovite vode članovi ansambla Vokalno popularna glazba u svojoj su interpretaciji snimili skladbe hrvatskih autora „Odjednom ti“ i „Tebe ne bi mijenjao.“