Preskočite na glavni sadržaj

Narodno sveučilište Dubrava – Književna tribina u 2024.

Putovanja Jurja Bubala i Željka Malnara, književni nobelovci i Dario Fo, Andrijana Kos-Lajtman i Vesna Parun - teme su prvih triju književnih tribina Narodnog sveučilišta Dubrava 2024. godine.
vrijeme: 13.02.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://ns-dubrava.hr/

Jedan utorak na mjesec u Maloj dvorani Kulturnog centra, na adresi Dubrava 51 a, s početkom u 19 sati održavat će se književna tribina na kojoj će nastupiti različiti književni gosti, među njima neki baš iz zagrebačke Dubrave, a kao i prošle, i ove će godine u okviru tribine nekoliko kraćih književnih predavanja održati Marija Trapić Koska. Osim što ćemo je osvježiti lokalnim bojama, ova književna tribina razlikovat će se i po tome što će otvoriti prostor zagrebačkim srednjoškolcima koji se žele predstaviti svojim književnim, kazališnim, novinarskim, filmskim i drugim radovima ili izvedbama.

Dana 13. veljače, na tribini Putovanja u druge svjetove, putopisac Juraj Bubalo govorit će o svom radu, ali i o nekim manje poznatim detaljima s nekih putovanja Željka Malnara, koji bi ove godine proslavio 80. rođendan. U razgovoru će sudjelovati i mlade novinarke i mladi novinari iz Agronomske škole u Zagrebu. Zatim, 12. ožujka, pod naslovom Nobelovci i Priča o tigru, Marija Trapić Koska govorit će o književnim nobelovcima, a učenici XII. gimnazije izvest će kratku kazališnu predstavu po tekstu Darija Foa. Također uz sudjelovanje zagrebačkih srednjoškolaca, 16. travnja pjesnikinja Andrijana Kos-Lajtman govorit će o svojoj zbirci Dani kositra i jeke na tribini naslovljenoj Možda povratak Vesne Parun.   

Književna tribina održava se u sklopu programa Slušaj ovo! - tribine u ciklusima. Voditelj programa je Dalibor Jurišić, viši stručni suradnik za programe akcija i manifestacija u NS Dubrava.