Preskočite na glavni sadržaj

Najavljeni Dani arhitekata 6.0

Hrvatska komora arhitekata najavljuje Dane arhitekata 6.0 koji će biti održani od 7. do 9. travnja 2022. godine u Dubrovniku, s namjerom obilježavanja Mjeseca arhitekture u kojem svoj Dan održava i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Tako će Mjesec arhitekture – travanj 2022. godine, biti prepun arhitektonskih tema koje će biti prezentirane stručnoj i općoj javnosti.
vrijeme: 07.04.2022. - 09.04.2022.
mjesto: Dubrovnik
url: https://dani.arhitekti-hka.hr/
Nastavljajući tradiciju Dana arhitekata kao centralnog mjesta gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i okruženju Europskog gospodarskog prostora pa i šire, ove Dane arhitekata 6.0 Hrvatska komora arhitekata organizira u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata s nastojanjem objedinjavanja struke i tema važnih za nju.
 
Otvaranje će biti u nagrađenom Studentskom domu Akademis u Dubrovniku autora Vanje Ristera, Tina Svena Franića i Ane Martinčić Vareško, a glavni program će se održati u Dubrovnik Palace Conference Hotelu 5*.
U programu su i stručno vođeni razgledi triju lokacija grada Dubrovnika, poseban program u Lazaretima te obilazak tek izgrađenog Pelješkog mosta uz vodstvo projektanta mosta. 
 
Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata je “GRAD I LJUDI”.
U sklopu glavne teme govorit će se o:
 
Život nagrađene arhitekture
Autorsko pravo u arhitekturi
Suvremena arhitektura u Hrvatskoj i svijetu
Urbana obnova, ponovno korištenje i New European Bauhaus
Drugi o arhitekturi
Arhitekti i prostorno planiranje u praksi
Razgledavanje grada uz stručno vodstvo
Pelješki most – od mita do stvarnosti
 
Program Dana će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom te će se sudionici moći pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela.
 
S obzirom na epidemiološku situaciju i ovogodišnji će se Dani arhitekata 6.0 odvijati pod posebnim epidemiološkim uvjetima, koje osigurava organizator u najtješnjoj suradnji s epidemiolozima i Stožerom civilne zaštite. Zbog ograničenog broja sudionika na skupovima, dolazak je potrebno najaviti na sljedeće kontakte: dani@arhitekti-hka.hr i/ili 01/5508-410.