Preskočite na glavni sadržaj

Najavljen 9. Festival svjetske književnosti

Festival svjetske književnosti, koji se održava se od 5. do 11. rujna 2021., i ove godine u Zagreb dovodi ponajveća imena svjetske i hrvatske književnosti.
vrijeme: 05.09.2021. - 11.09.2021.
url: https://magazin.fraktura.hr/hr/deveti-festival-svjetske-knjizevnosti

Većina će gostiju u Zagreb doći osobno, a bit će i nekoliko hibridnih programa.
 
Publika će tako, u Hrvatskom glazbenom zavodu i Knjižari Fraktura, na Trećem programu HRT-a, zatim u Uraniji – prostoru kreacije, u Galeriji Canvas te u Botaničkom vrtu, imati priliku uživo slušati razgovore s pedesetak autora iz petnaest zemalja svijeta i s triju kontinenata.

Nakon više od petnaest mjeseci života s virusom i drugim izazovima organizatori su, premda suočeni s brojnim preprekama, sretni što mogu najaviti izniman program s više od trideset događanja, dvjema kazališnim predstavama, tradicionalnom izložbom hrvatskih likovnih umjetnika koji svoja djela stvaraju inspirirani romanima, knjigama priča ili poetskim zbirkama gostiju Festivala. Izložba će se otvoriti 2. rujna u Galeriji Canvas.

Ove godine u središtu interesa je slovenska književnost, a Slovenija će biti i zemlja gost najvećega svjetskog Sajma knjiga u Frankfurtu 2023. godine. U fokusu će također biti obilježavanje stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Zagrebu. Tijekom Festivala posebno će se predstaviti bjeloruska književnost i njezini autori. Opširnije


FSK 2021. - plakat - Nikolina Žabčić