Preskočite na glavni sadržaj

Najava webinara: Culture Moves Europe – primjeri prakse

Ususret posljednjem pozivu Culture Moves Europe - za podršku individualnoj mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca iz ciklusa 2021 - 2024, Desk Kreativne Europe - Kultura organizira webinar u srijedu 10. srpnja 2024. godine s početkom u 10:00 sati. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 10.07.2024. -
url: https://deskkultura.hr/

Svoje projekte i iskustvo predstavit će Meri Vesanović (MUZE), Fani Solomun (UO FAVELA), Agata Lučić i Marija Kamber (Lab852)

Culture Moves Europe je mehanizam namijenjen podršci individualnoj mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca koja je implementirana u program Kreativna Europa. Pozivi se provode od 2021. godine a za razdoblje 2021. - 2024. osiguran je budžet od EUR 21 milijun koji je bio na raspolaganju u okviru tri poziva s dvije teme: individualna mobilnost i rezidencije. U narednom razdoblju od 2025. - 2027. pozivi će se nastaviti jednakim tempom.
U kolovozu ove godine očekuje nas posljednji poziv za individualnu mobilnost iz prvog ciklusa, zbog čega je Desk Kreativne Europe - Kultura priredio webinar s primjerima dobrih praksi koje će podijeliti umjetnici i profesionalci koji su iskoristili mogućnosti mehanizma Culture Moves Europe. Na webinaru će biti prezentiran nadolazeći poziv za individualnu mobilnost, a u glavnom djelu predstavit će se četiri primjera prakse - mobilnost grupe individualaca iz područja kulturne baštine, dvije umjetnice iz područja glazbe i vizualnih umjetnosti te rezidencijalni projekt održan u Jelsi na otoku Hvaru.

Informacije o prijavi>>>