Preskočite na glavni sadržaj

Najava programa 'Videoigranje s umjetnošću'

Projekt 'Videoigranje s umjetnošću' kroz pet dana održavanja predstavlja inovativno i inspirirajuće iskustvo koje povezuje svijet videoigara s glazbenim obrazovanjem, posebno usmjereno prema tinejdžerskoj publici u dobi od 12 do 19 godina. 
vrijeme: 15.11.2023. - 19.11.2023.
mjesto: Zagreb
url: http://www.lisinski.hr
U tom programu, sudionici će igrati videoigre, ali zanimljivost leži u tome što se neće koristiti uobičajenim kontrolerima za videoigre. Umjesto toga, rabit će prave glazbene instrumente, poput elektroničkih klavijatura, gitara i bubnjeva kako bi upravljali igrama. Ideja projekta je pružiti ciljanoj publici priliku da uče svirati instrumente igrajući igre inspirirane starim klasicima. 
 
Projekt je posebno prilagođen tinejdžerskoj publici, što ga čini relevantnim za njihove interese i potrebe. Cilj je potaknuti ih na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti i glazbi na kreativan i interaktivan način pružajući im priliku da istraže svoje talente i strasti. Taj projekt otvara vrata tinejdžerima za svijet umjetnosti i tehnologije spajajući tradicionalne i moderne aspekte na jedinstven način. 
 
Projekt je usmjeren prema osnovnim i srednjim općim i glazbenim školama na području Zagreba s ciljem približavanja suvremene umjetnosti i tehnologije tinejdžerima, a voditelji su glazbenici, koncertni umjetnici širokog spektra interesa i djelovanja Filip Merčep i Boy van Ooijen.

izvor/opširnije: 
https://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/videoigranje-s-umjetnoscu/