Preskočite na glavni sadržaj

Noć muzeja - 28. siječnja 2022.

Noć muzeja - 28. siječnja 2022.
Sedamnaesta po redu Noć muzeja, održat će se 28. siječnja 2022. godine, u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine, objavilo je Hrvatsko muzejsko društvo. Aktualnosti i najave programa pratite na FB stranici Noći muzeja.
vrijeme: 28.01.2022. -
url: https://nocmuzeja.hr/

To znači  u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika  „adaptirale“ na novu stvarnost, kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obvezne Covid potvrde, kada je  bitno smanjen broj posjetitelja na kulturnim događajima, a grupni organizirani, turistički  posjeti muzejskim izložbama, gotovo su potpuno izostali u statistikama muzejskih posjetitelja.
 
Najveći dio događanja preselio se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, što je po svim analizama doprinijelo širokoj dostupnosti muzejskih sadržaja. Međutim, s druge strane, analize govore da je neposredni doživljaj muzejskog prostora, sadržaja, atmosfere i ljudi, nezamjenjiv kada je u pitanju onaj istinski doživljaj. Posjetitelj traži način na koji može najadekvatnije  ostvariti svoje potrebe, a to je istinski i stvarni  doživljaj  kulturnog događaja.
 
Stoga, u neizvjesnim okolnostima kada je gotovo postalo nemoguće dugoročnije planirati muzejske programe, a pogotovu je nepoznanica kojoj ciljanoj publici su pojedini programi namijenjeni, u uvjetima kada muzeji i druge institucije ekvilibriraju između stvarnog i mogućeg, između stvarnog i digitalnog, a mnogi su u dodatno otežanim uvjetima zbog velikih šteta koje su zadobili u potresu, važno je nastaviti, sada već lijepu tradiciju ove manifestacije. Onaj postojeći elan, zanos i odlične programe i atmosfere Noći muzeja, nastojat ćemo i u sedamnaestoj Noći muzeja omogućiti našoj vjernoj publici diljem Hrvatske. Nakon konzultacija s brojnom hrvatskom muzejskom zajednicom, nastavljamo s organizacijom 17. NOĆI MUZEJA u uvjetima kada će dio programa koji za to imaju uvjete biti organiziran u stvarnom vremenu i prostoru i stvarnim posjetiteljima, uz poštivanje propisanih  epidemioloških mjera, a svi programi bit će dostupni putem digitalnih kanala. (HMD)

Aktualnosti pratite na FB stranici Noći muzeja.