Preskočite na glavni sadržaj

Najava konferencije: 'Europska filantropija za pravednu trostruku tranziciju'

Zaklada "Kultura nova" u suradnji s Philea Forumom financijera za umjetnosti i kulturu organizira konferenciju "Europska filantropija za pravednu trostruku tranziciju" koja će se održati u četvrtak 18. travnja, od 14.30 do 19.30 sati, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu. Za sudjelovanje je potrebno registrirati se.
vrijeme: 18.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://kulturanova.hr/

Programski fokus konferencije usmjeren je na istraživanje praksi trostruke (socijalne, digitalne i ekološke) tranzicije u području kulture i umjetnosti koje su potaknule ili podržale filantropske institucije. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici europskih zaklada, među kojima su André Wilkens (Europska kulturna zaklada), Dina Vester (Zaklada Bikuben), Ignasi Miró Borras (Zaklada La Caixa), Klaus Fruchtnis (Zaklada Daniela i Nine Carasso), Lauri Alaviitala (Zaklada KONE), Nino Klinger (Zaklada Allianz), Vanessa von Richter (Zaklada Anouk) i drugi. Oni će tijekom tri panel diskusije predstaviti različite primjere podrški za integraciju pravedne trostruke tranzicije u kulturi i umjetnosti. Njihovi primjeri dobre prakse mogu poslužiti kao inspiracija i motivacija za razvoj filantropije u kulturi i umjetnosti u Hrvatskoj.

Konferenciju će moderirati Andrea Čović Vidović (voditeljica medija za Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj), a službeni jezik je engleski.
Program konferencije nalazi se na ovoj poveznici.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebna registriracija na poveznici.