Preskočite na glavni sadržaj

'Naj, naj, naj festival' od 4. do 8. travnja

'Naj, naj, naj festival' od 4. do 8. travnja
Na 18. međunarodnom 'Naj, naj, naj festivalu' od 4. do 8. travnja bit će izvedeno 13 predstava iz zemlje i inozemstva, priopćilo je kazalište Žar ptica, organizator festivala.
vrijeme: 04.04.2018. - 08.04.2018.
U pet festivalskih dana bit će izvedeno 9 najboljih dječjih predstava iz zemlje i 4 iz inozemstva po izboru dramaturginje Željke Turčinović, najavljuju iz kazališta.

 

Ove godine, uz domaćina Žar pticu, svoje najbolje predstave izvest će Gradsko kazalište Trešnja, Dječje kazalište Brnaka Mihaljevića iz Osijeka, Kazališna družina Pinklec i LOFT, Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, ZeKaeM, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar te Kazalište Prijatelj.

 

U inozemnoj konkurenciji predstavit će se Roseland musical iz Španjolske, Sankt Peterburg državno kazalište za djecu iz Rusije, La Baracca-Testoni Ragazzi iz Italije i kazalište Boško Buha iz Srbije

 

Festivalske predstave izvode se u kazalištu Žar ptica i u drugim kazališnim dvoranama u Zagrebu.

 

Ulaz je besplatan na sve predstave, a ulaznice se podižu na blagajnama kazališta jedan sat prije početka predstave.

 

Na zatvaranju festivala najboljima će biti dodijeljene nagrade u deset kategorija.

 

"Naj,naj,naj festival" utemeljen je 2000. godine s namjerom da se najbolje predstave svih dječjih kazališta iz Hrvatske prikažu besplatno u Zagrebu za vrijeme školskih praznika.

 

Od 2007. kada je postao međunarodni "Naj, naj, naj festival" je ugostio brojna kazališta iz Europe i svijeta i to iz Japana, Južne Koreje, Izraela, Italije, Njemačke, Belgije, Danske, Poljske, Francuske, Bugarske, Srbije, Sovjetske Republike Jakutske, Litve, Švicarske, Nizozemske, Finske i Slovenije. (Hina)