Preskočite na glavni sadržaj

Nagrađivani srpsko-hrvatski film ’Da li ste videli ovu ženu?’ od 21. ožujka u hrvatskim kinima

Nagrađivani film ’Da li ste videli ovu ženu?’, debitantsko ostvarenje autorskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića s Ksenijom Marinković u naslovnoj ulozi, od 21. ožujka nadalje će biti prikazan u kinima u Zagrebu, Splitu, Zadru i Rijeci. 
vrijeme: 21.03.2023. - 05.04.2023.
url: https://www.facebook.com/nonalignedfilms

Spomenuti je film svjetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, dok je na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu nagrađen Grand Prixem te potom i nagradom za najbolju režiju na 15. Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku. Film je od prosinca u kino distribuciji u Srbiji, dok je festivalska premijera održana u prosincu na 20. izdanju Human Rights Film Festivalu u Zagrebu.
Glavnu ulogu u filmu tumači Ksenija Marinković, a u ostalim nastupaju Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra. Film je nastao u produkciji Non-Aligned Films i koprodukciji hrvatskih Dinaridi Filma (koproducentica Tena Gojić) te Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti.
 
Da li ste videli ovu ženu? nadrealistična je psihodrama koja kroz tri priče progovara o identitetu i transformaciji sredovječne žene. Glavni je lik Draginja, žena koja kroz tri različita života i životne situacije pokušava iskočiti iz vlastite kože. Inspiraciju za film pronašli smo u našim majkama. Često zamišljamo da je njihov život potpun, da ono što ih čini živima pripada prošlosti, a ne sadašnjem trenutku. Bez obzira jesu li ili ne, žene srednjih godina se u našem društvu arhetipski doživljava kao majke. Željeli smo istražiti skrivene živote sredovječnih žena i tragati za njihovim pravim identitetima. Da li ste videli ovu ženu? je „doplgenger“ bajka o ljudskoj potrebi za srećom i pripadanjem, objašnjavaju autori Dušan Zorić i Matija Gluščević.

Režiju i scenarij potpisuju Dušan Zorić i Matija Gluščević, producentica je Čarna Vučinić, a koproducentica Tena Gojić. Direktori fotografije su Aleksa Radunović, Marko Kažić, Milica Drinić, a montažu potpisuje Olga Košarić; scenografiju Iva Ilić i Milena Grošin, kostimografiju Kristina Savić, dok je dizajner zvuka Luka Gamulin. Autor glazbe je Stipe Škokić - DJ Jock.

Film će u Zagrebu premijerno biti prikazan 21. ožujka u kinu Kinoteka, u Splitu 30. ožujka u kinu Zlatna vrata te u Zadru u Kino Zoni 5. travnja.  Potom će biti uvršten na repertoar zagrebačkog kina Kinoteka, kina Tuškanac, kina Metropolis MSU, splitskog kina Zlatna vrata, zadarskog Kino Zona te riječkog Art kino Croatia.