Preskočite na glavni sadržaj

Nagrađeni na zagrebačkom Tjednu dizajna

Tjedan dizajna - Zagreb Design Week koji se ove godine održava na temu 'Limitless - Bez granica' svečano je otvoren 6. rujna u prostoru Akademije likovnih umjetnosti. Nagrade su dodijeljene u šest kategorija.
vrijeme: 06.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://zagrebdesignweek.com/

U kategoriji Grafički dizajn prvo je mjesto pripalo slovenskom dizajnerskom studiju Ljudje s djelom HAOS, drugo mjesto Design Bureau Izvorka Jurix s 3D deplijanom za ZDL arhitekte, a treće mjesto osvojio je slovenski umjetnik Tomato Košir s djelom Age of Rage.
 
U kategoriji Produkt dizajn prvo mjesto osvojio je Matej Štefanac s djelom Pendulum Lamp, drugo mjesto PROTOTYPUM s PROTOTYPUM FACEMASK, a treće je pripalo Alexu Bocchi s djelom Trame Table.
 
U kategoriji Tekstilni i modni dizajn prvo je mjesto osvojila Dora Filipaj s djelom Baumetrija triptih, drugo mjesto Ella Bratić s djelom vUna, a treće je mjesto osvojio studio RUNO s djelom RUNO.
 
U kategoriji Dizajn prostora Clinica Studio odnio je prvo mjesto s prostorom Centar za posjetitelje Poklon. Drugo mjesto je pripalo je Rašić+Vrabec s prostorom Đurđevački pijesci, Multimedijski posjetiteljski centar, a treće mjesto osvojio je Clinica Studio s Interpretacijsko-edukacijski centar Grpašćak
 
Prvu nagradu u kategoriji Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija osvojio je slovenski studio Ljudje. Studio Tumpić/Prenc osvojio je drugo mjesto s Interpretacijskim centrom Kaštel Morosini-Grimani, a treće mjesto CG-NAA Student team s djelom Solskin.
 
U kategoriji Dizajn društvenih inovacija prvo mjesto pripalo je grupi Pjorkkala s djelom Dodola, drugo mjesto Bulky Bananas s Futr za jutr, a treće mjesto su osvojili Zavod Oloop Ljubljana sa SELFI.
 
Izložbu su na dan otvorenja, među ostalima, posjetili i njezini pokrovitelji i partneri, veleposlanici Mađarske i Nizozemske, dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, predstavnici Turističke zajednica grada Zagreba i drugi, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.
 
Izložba dizajna prvi se put održava u prostorijama zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti (ALU), a održavat će se od 6. rujna do 11. rujna na 12 različitih gradskih lokacija.

Tema ovogodišnjeg festivala dizajna je "Limitless - Bez granica", proslava je to okupljanja i slobode kao neizostavnog dijela kreativnog procesa nakon više od dvije godine ograničenja zbog pandemije covida.

Izvor: HRT