Preskočite na glavni sadržaj

Nagrađene kratke priče na kreativnom natječaju 'Strah u Koprivnici'

Na treći kreativni natječaj za najbolju kratku priču Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica, koji se ove godine održao pod nazivom 'Strah u Koprivnici', pristiglo je 19 priča, a 18 ih je odgovaralo uvjetima natječaja. Natječaj je bio anoniman, a na njega su se javili autori iz Koprivnice, Zadra, Zagreba, Vukovara, Ludbrega, Glogovca, Virja, Kašine i Selne.
vrijeme: 22.09.2021. -
mjesto: Koprivnica
url: https://www.facebook.com/KnjiznicaFranGalovicKoprivnica

Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje i mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju  književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik  kulturnog turizma u Koprivnici.
 
Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, predsjednica, dr. sc. Lidija Dujić, članica i Nina Tadić, prof., članica odabralo je tri najbolje kratke priče.
 
Prvo mjesto i nagradu nakladničke kuće Menadar Media (pet romana prema osobnom odabiru nagrađenog) osvojio je Zoran ODŽIĆ iz Koprivnice za priču Koprivnička horor priča. 
 
Drugo mjesto i nagradu nakladničke kuće Znanje (četiri knjige prema odabiru sponzora) osvojio je Mile BOŽIČEVIĆ iz Zagreba za priču Počivalište mira.
 
Treće mjesto i nagradu Šarenog dućana (tri knjige prema osobnom odabiru nagrađene) osvojila je Ljiljana ŠTAJDUHAR iz Kašine za priču Drugi put.
 
Javno predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu, 6. 10. 2021. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica.