Preskočite na glavni sadržaj

Na ovogodišnjem Impulse Festivalu dvije glazbene tribine

Impulse Festival traje od 17. do 23. travnja, a zajedničku organizaciju potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Osim bogatog koncertnog segmenta, ove godine su organizirane čak dvije glazbene tribine sa zanimljivim temama i gostima.
vrijeme: 17.04.2023. - 23.04.2023.
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/ImpulsefestivalRi/

Jedan od ciljeva festivala je i međusobno povezivanja osoba, odnosno organizacija koje se bave glazbom. Jedan od načina kako to postići je bogat narativni program koji uz neformalan pristup otvara važne teme o kojima se ne govori dovoljno. Aktualni gosti i otvoren razgovor kombinacija su koja pruža priliku za još jedan način kako proširiti glazbena iskustva. Stoga ovogodišnje izdanje nudi čak dvije tribine.
 
Prva je na rasporedu u utorak, 18. travnja u OKC Palachu. Tribina naziva „Akreditacija“ koja počinje u 19 sati tematski će se baviti glazbenim novinarstvom u Hrvatskoj. Koja je današnja uloga glazbenog novinara/ke i njihov utjecaj, kako se uopće postaje, te "prepreke" ili pak pogodnosti posla samo su neka od pitanja. Naravno, naći će se mjesta i za osvrt glazbene scene u Hrvatskoj. Gostuju: Bojan Mušćet urednik na portalu Glazba.hr, Dubravko Jagatić glazbeni kritičar i novinar tjednika Nacional, Siniša Miklaužić glazbeni zaljubljenik i vanjski suradnik na portalu Muzika.hr i Mislav Miličević glazbeni novinar na Radio Tvornici, dok je moderator razgovora Mladen Stipanović, urednik i voditelj emisije Alternator na Radio Rijeci.
 
"Kako to?"
naziv je druge tribine koja će se održati 22.4. u prostoru RiHuba s početkom u 18 sati. Nakon predstavljanja gostiju, ekipe koju čine Andrija Vujević poznatiji kao Vojko V, Antonio Livaić, radijski voditelj i glazbenik te Dunja Matić Benčić asistentica na kolegijima Metodologija istraživanja u kulturi, Uvod u kulturalne studije i Uvod u Sociologiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, uslijedit će razgovor u kojem će otkriti što misle da slušaju mladi, kao i što industrija uvjetuje da bi trebali slušati. Također će se osvrnuti na način kako se glazbeni ukusi mijenjaju kroz vrijeme, kako dolaze do publike te koliko je prilagodba istoj važna ili ne, sve uz kritičko propitivanje kakav se društveni status pripisuje glazbi danas, i zašto.
 
Ulaz na obje tribine je slobodan!
 
Ponavljamo, program jubilarnog desetog izdanja Impulse Festivala predvode Vojko V koji će promovirati novi album "Dvojko", posebna gošća Michelle Gurevich, nove glazbene nade Šajzerbiterlemon, Those Herds i Polarne ptice, kao i upečatljiv filmski segment; regionalna premijera filma "This Is National Wake" i kino koncert Chui svira Berlin uz neizostavni sajam ploča.
 
Koncertni segment jubilarnog 10. izdanja Impulse Festivala zaključuju nova glazbena imena u novoj žanrovskoj kombinaciji. Premijerno pred riječku publiku dolaze progresivni psych rockeri Skotni Vrag koji će se zajedno s novim indie junacima Tidal Pull predstaviti  u subotu, 22.4. u The Beertiji.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 7 eura je moguće kupiti u Dallas music shop Rijeka i/li u sustavu Entrio. Na dan koncerta (subota, 22.4.) cijena iznosi 9 eura.
 
Za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.