Preskočite na glavni sadržaj

Na festivalu u Sarajevu pretpremijera nove HRT-ove serije "Metropolitanci"

Nova hrvatska televizijska serija pod nazivom "Metropolitanci" imat će svoju pretpremijeru na Sarajevo Film Festivalu (SFF) gdje će se natjecati za nagradu publike, potvrdili su u ponedjeljak organizatori najveće regionalne filmske smotre.
vrijeme: 01.08.2022. -
mjesto: Sarajevo; BiH

U okviru programa pretpremijere 28. SFF-a bit će prikazano šest nedavno produciranih dramskih serija iz četiri države regije.
"Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći barem jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode", izjavila je Tina Hajon, selektorica programa televizijskih serija.
"Metropolitanci" je serija koju je za HRT proizvela Ring produkcija, a režiju potpisuje Igor Šergei. Okupljena je prepoznatljiva glumačka postava koju čine Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Juričić, Barbara Nola i Ljubica Jović.
Godinu i pol nakon snažnog potresa i izbijanja pandemije, u rubno gradsko naselje doseljavaju stanari starog centra grada teško oštećenog potresom, a među ljudima iziritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi. (...)

Izvor: Hina/HRT