Preskočite na glavni sadržaj

Muzej grada Zagreba najavljuje izložbu 'Laszowski – utemeljitelj'

Muzej grada Zagreba najavljuje izložbu 'Laszowski – utemeljitelj'
Muzej grada Zagreba najavljuje hibridni izložbeni projekt koji uključuje virtualnu izložbu, ali i njeno proširenje u stvarni prostor u vidu mini-izložbe u predvorju Muzeja koja će korespondirati s predmetima iz fundusa Muzeja, a povezani su s prvim ravnateljem, odnosno, upraviteljem Muzeja grada Zagreba te njegovim prvim kustosom - Emilijem Laszowskim. Izložba se u MGZ-u otvara u četvrtak, 4. travnja, s početkom u 14 sati.
vrijeme: 04.04.2024. - 31.12.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.mgz.hr/

Osim dijelova o njegovu životu i svestranom radu te djelovanju u Družbi „Braća Hrvatskoga Zmaja“, naglasak izložbe stavljen je na njegov muzejski rad, odnosno, inicijativu i osnivanje Muzeja grada Zagreba, prikupljanje predmeta i ravnanje Muzejom kroz utemeljiteljsku fazu u prvih dvadeset godina postojanja MGZ-a, od 1907 do 1925. godine.
 
Lik i djelo Emilija Laszowskog biti će predstavljeno kroz digitaliziranu arhivsku građu, publikacije kojima je autor i urednik, publikacije koje tematiziraju E. Laszowskog, novinske isječke, kartoteku predmeta koje je darovao Muzeju, fotografije, slike, multimedijalne zapise kao i predmete izložene u u prostoru Muzeja grada Zagreba.
 
Izložba će biti otvorena do kraja 2024. godine.