Preskočite na glavni sadržaj

MUO u Galeriji 'Josip Račić' predstavlja izložbu 'Zagreb i Bečke radionice (Wiener Werkstätte)'

Izložba Muzeja za umjetnost i obrt 'Zagreb i Bečke radionice (Wiener Werkstätte). Dva primjera cjelovito oblikovanih interijera' otvara se otvara 2. lipnja u Galeriji 'Josip Račić' – Nacionalni muzej moderne umjetnosti u Zagrebu.
vrijeme: 02.06.2022. - 12.06.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://nmmu.hr/

Riječ je o izložbi MUO koja se realizira u sklopu EU projekta ART NOUVEAU2 – Strengthening the cultural identity of the Danube region by building on common heritage of ART NOUVEAU u kojem Muzej za umjetnost i obrt sudjeluje kao partner. Izložba će prezentirati uz pomoć tradicionalnih, ali i novih medija izvorne izglede dviju zagrebačkih zgrada koje su bile uređene kao cjelovita umjetnička djela u duhu estetike Bečkih radionica. Radi se o Sanatoriju u Klaićevoj ulici arhitekta Ignjata Fischera (danas Dječja bolnica)  i vili Ilić arhitekta Aladara Baranyaija. Autorica izložbe je dr. sc. Marina Bagarić, muzejska savjetnica i Voditeljica zbirke arhitekture Muzeja za umjetnost i obrt.
 
Izložba je dio zajedničke teme projekta – Cjelovito umjetničko djelo (Gesammtkunstwerk), a odredio ju je bečki Muzej primijenjenih umjetnosti (MAK), jedan od partnera.
 
Autori vizualnoga identiteta i likovnoga postava su Studio Šesnić & Turković. Medijska produkcija studio Novena.
 
Izložba se može razgledati od 2. do 12. lipnja 2022.

www.muo.hr