Preskočite na glavni sadržaj

MSUI najavljuje program 'Mi plešemo'

MSUI/MACI je pod geslom 'Mi plešemo'… pripremio raznovrsne sadržaje vezane uz ovogodišnju temu 27. Edukativne muzejske akcije i obilježavanje Međunarodnog dana muzeja koji će na poseban način kroz sadržajno-prezentacijsku interakciju obilježiti mjesec svibanj u realnom i virtualnom prostoru. 
vrijeme: 13.05.2022. - 12.06.2022.
mjesto: Pula
MI PLEŠEMO...
tematska izložba, edukativni i plesni fitness programi...
u znaku 27. Edukativne muzejske akcije i Međunarodnog dana muzeja
Muzej suvremene umjetnosti Istre , Sv. Ivana, Pula 
13. 05. – 12. 06. 2022.

IZLOŽBENI FORMAT uključuje umjetnine iz muzejskih zbirki (video radove/instalacije i objekte) te odabranu audio – video dokumentaciju koji na poseban način utjelovljuju temu;  bilo da je riječ o doslovnom i prepoznatljivom plesu, koreografiji, pokretu (Ivona Verbanac /Labin: Cukarani tanac - 2018., Lara Ritoša Roberts / Pula – London; Koraci - 2020., Obruč - 2020., Colloseum Choreography – 2021., Colloseum Dream 1 - 2021. ), bilo da je riječ o prenesenom značenju, asocijaciji, metafori (Leo Vukelić / Zagreb:  Disco miješalica – 2009., Robert Pauletta / Pula: Turbo Boogie: Le nozze Istriane – 2020.), a koje će biti polazište edukativnih sadržaja namijenjenim raznim dobnim i interesnim skupinama. Publika (mala i velika) imati će priliku bolje upoznati (i prisjetiti se) specifičnosti pojedinih plesova (istarski balun, sletske koreografije nekih prošlih vremena, disco, boogie – woogie), ali i važnosti i radosti koju pokret i ples donose u našu svakodnevicu. Činjenica je da upravo plesom slavimo život što predstavlja jednu od civilizacijskih konstanti na koju želimo podsjetiti odabranim programom koji će u određenoj mjeri biti zastupljen i na našim društvenim mrežama u formi kvizova, nagradnih igri i drugih zanimljivosti. Izložba je zamišljena kao otvoreni poligon za daljnje usvajanje znanja i razne interpretacije i paralelne programe, a biti će upotpunjena likovnim radovima koji budu nastajali u kontekstu pedagoških aktivnosti i suradnji sa odgojno - obrazovnim ustanovama na razini grada.
 
OD EDUKATIVNIH PROGRAMA Pedagoškog odjela MSUI/MACI namijenjenih nižim razredima i predškolskim ustanovama pod zajedničkim nazivom TRAGOVI spomenimo edukativno – likovnu radionicu „ I BOJA SE KREĆE“ te igraonice „DISCO VRTIĆ“ i „TRAG CIPELICE PLESALICE“.

Opširnije
http://www.msu-istre.hr/