Preskočite na glavni sadržaj

'MSU na dodir' - promocija kataloga prilagođenog postava izložbi iz ciklusa Zbirka kao glagol

Promocija kataloga prilagođenog postava izložbi iz ciklusa „Zbirka kao glagol“ pod nazivom MSU na dodir, koji je nastao u sklopu projekta „BEAM UP - Blind Engagement in Accessible MUseum Projects“ /„PRISTUP - Uključivanje slijepih u PRISTUPačne muzejske projekte“ održat će se u utorak 26. rujna s početkom u 12 sati u dvorani Gorgona MSU-a.
vrijeme: 26.09.2023. -
mjesto: Zagreb

Katalog je izrađen u dvije verzije; izdanje u uvećanom tisku namijenjeno slabovidnim osobama sadržava reprodukcije određenog broja prilagođenih radova iz postava izložbi, dok izdanje tiskano na brajici namijenjeno slijepim osobama sadržava termografske otiske istih radova. Osim uvodnog teksta kustosica MSU-a, u katalogu se nalaze i tekstovi slijepih i slabovidnih suradnika s kojima je MSU surađivao tijekom cijelog trajanja projekta.

Projekt je ostvaren je uz podršku programa EU Kreativna Europa.

Nakon predstavljanja kataloga „MSU na dodir“, u dvorani Gorgona prikazat će se prva epizoda dokumentarne emisije „Razgovori s prijateljima“ pod nazivom „Iako sam slijepa, svijet doživljavam vizualno“. Kroz epizodu nas vodi Gordana Glibo koja posjećuje nekoliko osoba koje su se profesionalno ostvarile upravo kroz umjetnost, te kroz druženje s njima doznajemo na koji način crpe inspiraciju i stvaraju.

Opširnije: msu.hr