Preskočite na glavni sadržaj

Mozaik knjiga dovodi autoricu Bridgetona Juliju Quinn u Zagreb

Nakladnik Mozaik knjiga organizira niz kulturnih događaja tematski vezanih za serijal romana o obitelji Bridgerton povodom posjeta autorice Julije Quinn Zagrebu od 3. do 7. lipnja.
vrijeme: 03.06.2024. - 07.07.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://mozaik-knjiga.hr/

Program koji će se odvijati tijekom Quinninog posjeta Zagrebu namijenjen je ljubiteljima njezinih povijesnih i ljubavnih romana, te uključuje Bridgerton pub-kviz, druženje s čitateljima u knjižari Hoću knjigu, promociju nove knjige u Parku Maksimir i ekskluzivni bal u Kavani Lav, poručuje nakladnik, te u priopćenju dodaje da će detalji i datumi svih događanja biti objavljeni na društvenim mrežama Mozaika knjiga.
Julia Quinn svojim je ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 18 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 41 jezika, brojni je nazivaju suvremenom Jane Austen.
Prema njezinim romanima snimljena je i serija o obitelji Bridgerton koja se prikazuje na Netflixu. Tu povijesnu dramu prati preko 70 milijuna ljudi i najgledanija je serija u 76 zemalja svijeta.
Na hrvatski su joj jezik do sad prevedeni romani "Kraljica Charlotte", "Zbroj naših poljubaca", "Ljepše od raja", "Mala laž", "Zbog gospođice Bridgerton", "Što se to zbiva u Londonu", "Živjeli su dugo i sretno", "Deset stvari koje volim kod tebe", "Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer", "Džentlmenska ponuda", "Vikont koji me volio", "Vojvoda i ja", "Gospodin Bridgerton", "Siru Phillipu s ljubavlju", "Tajna njegova poljupca", "Na putu do vjenčanja", "Kad je bio grešan" i brojni drugi, ističe nakladnik u priopćenju.
Događanja organizira nakladnik Mozaik knjiga u suradnji s kozmetičkom tvrtkom Avon i knjižarskim lancem Hoću knjigu.

(Hina)