Preskočite na glavni sadržaj

Motovun u Splitu

U Ljetno kino Bačvice od petka do nedjelje, od 29. do 31. srpnja, u goste stiže Motovun Film Festival. 
vrijeme: 29.07.2022. - 31.07.2022.
mjesto: Split
url: https://www.kinomediteran.hr/
Kino Mediteran kreće na turneju s Ninom Violić, scenaristicom i redateljicom filma "Baci se na pod" za kojeg je na Pula Film Festivalu nagrađena 'Brezom' za najbolji debitantski film. Poznata glumica osobno će na svim projekcijama predstaviti svoj prvijenac i odgovarati na pitanja publike, a ovog tjedna stiže u kina u Supetru, Bolu, Selcima i Jelsi. Turneja se nastavlja već idući tjedan gostovanjima u Hvaru, na Mljetu i Lastovu, a završava 8. kolovoza u Cavtatu.
Film "Baci se na pod" pobjednik je Festivala mediteranskog filma Split prema odluci mladog žirija, a uz Ninu Violić glumi Goran Bogdan i dječak Bruno Frketić Bajić. Kroz cijelu radnju filma, u kojem pratimo obitelj koja prolazi kroz razvod braka, provlači se optimistični ljetni hit TBF-a "Pas sa plastičnim plaštom".

U Ljetno kino Bačvice od petka do nedjelje u goste stiže Motovun Film Festival. S Brda filmova u Split šalju najnovije naslove iz njihova službenog programa: dugometražni "Rodeo" (Lola Quivoron), "Nevjerojatno ali istinito" (Quentin Dupieux), i "Cure, cure, cure" (Alli Haapasalo). Kao uvod prikazat će se i kratkometražni "Sakupljač" (Danijel Žeželj), "Dječak" (Hrvoje Mabić), te zadnjeg dana srpnja "Snjeguljica" kojeg će osobno predstaviti redateljica filma Lana Barić i selektorica MFF-a Inja Korač.

U utorak se na Bačvicama prikazuje "Groznica subotnje večeri", legendarni plesni hit iz 1977. godine, u kojem je John Travolta publiku zaveo kao Tony Manero, mladić koji vikende provodi u diskotekama Brooklyna.

Kino Mediteran i u ostatku svojih kina donosi kombinaciju hitova i najnovijih filmova. Ljubitelj horora doći će na svoje s novim filmom "Men", a najmlađi imaju odličan povod za odlazak u kino jer stiže sinkronizirana "DC Liga Super-ljubimaca". Kino Mediteran i dalje 'vrti' novi Top Gun i Elvisa, a ljetna kina idealno su mjesto za pogledati "Drive My Car" dobitnika Oscara za scenarij i najbolji međunarodni film, kao i filmove "Košnica" i "Janje" koji su bili na popisu 15 najboljih filmova godine.

Raspored svih projekcija može se pronaći na: www.kinomediteran.hr.