Preskočite na glavni sadržaj

Mora FM - podcast o pisanju, objavljivanju i spekulativnoj fikciji

Mora FM - podcast o pisanju, objavljivanju i spekulativnoj fikciji
U četvrtak, 24. ožujka 2022., izašla je prva epizoda More FM, podcasta o pisanju, objavljivanju i srodnim temama online časopisa za spekulativnu fikciju 'Morina kutija'.
Podcast vodi uredništvo časopisa, Vesna Kurilić, Antonija Mežnarić i Igor Rendić, autori s riječkog područja, koji svojim radom na časopisu i podcastu žele podijeliti svoj interes prema knjigama, pisanju i spekulativnoj fikciji sa domaćim slušateljima, ali i omogućiti autorima časopisa 'Morina kutija' da prošire svoje priče među što većom publikom i bez ograničenja tiska.
 
Mora FM podcast je koji se specifično bavi temama vezanim uz njihovo dugogodišnje iskustvo pisanja i objavljivanja, u nadi da će približiti taj proces novim autorima, ali i općenito o tome kako izgledaju različiti aspekti nastanka teksta, metode pisanja i uređivanja, priprema za objavu, pronalazak nakladnika, marketing, te ostale zanimljivosti koje se tiču autorskog života. Na podcastu se dotiču drugih autora čije uspjehe prate, trendove u fantastičnoj književnosti, kako svjetskoj tako i hrvatskoj, te općenito diskutiraju o različitim književnim i spisateljskim temama.
 
Iako je podcast prvenstveno namijenjen novim autorima, ovo su sve teme o kojima i već afirmirani autori imaju sigurno štošta za reći, zato se uredništvo nada da će podcast biti mjesto koje će pokrenuti diskusiju u aktualnoj domaćoj žanrovskoj književnosti.

Podcast izlazi jednom tjedno, svakog četvrtka u deset sati, te je dostupan za slušanje na Anchoru, Spotifyu, Apple Podcastu, Google Podcastu, ostalim distributerima podcasta te na stranici morinakutija.com.
 
'Morina kutija' online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Dva su broja već vani (srpanj i prosinac 2021) i dostupna su za besplatno skidanje izravno sa stranice 'Morine kutije' i platforme Smashwords. Osim priča, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici. Više...