Preskočite na glavni sadržaj

Monsterclass s Leonom Kadijević

Gošća Monsterclassa koji će se održati online u četvrtak, 24. studenog, u 19 sati, je umjetnica Leona Kadijević. O umjetnosti u različitim zemljama, spoju animacije i eksperimenta, bujnoj mašti i nestabilnoj stvarnosti s Leonom će na Zoomu razgovarati Dražen Puklavec.
vrijeme: 24.11.2022. -
url: https://www.facebook.com/kinoklubzg

Leona Kadijević je mlada autorica iz Zagreba koja je po završetku preddiplomskog studija Animacije i novih medija pri ALU u Zagrebu nastavila svoja istraživanja diplomirajući 2015. na Royal College of Art u Londonu gdje i sada živi i radi.
 
Poticaj za nastavak školovanja u Londonu bilo je pozitivno iskustvo Erasmus razmjene u Poljskoj, a odluku o ostanku donijela je zbog mogućnosti suradnje s vrlo različitim profilima umjetnika iz cijeloga svijeta čiji ju pristupi vizualnoj umjetnosti privlače. Interes za eksperimentalni film pobudili su joj sjajni predavači na Akademiji likovne umjetnosti, a na estetiku koju razvija utjecao je repertoar zagrebačkih filmskih festivala Zagrebdoxa, ZFF-a i 25FPS-a koje je vjerno pohodila.
 
Njenim radovima provlači se nježna introspektivnost i blago zabrinuta kontemplacija izražena kroz interpolaciju nekoliko različitih animacijskih tehnika u snimljeni materijal. Promišljen dizajn zvuka uvodi i osjećaj tihe tjeskobe svakodnevice uzrokovan intenzitetom suvremenog svijeta. Sjajan kontrapunkt tim nelagodnim dojmovima daju crtačke tehnike koje gotovo stripovskom estetikom prikazuju jednostavne, primitivne motive čineći logičnu poveznicu sa smirenim kadrovima prirode u snimljenom materijalu.

Monsterclass s Leonom Kadijević | Facebook