Preskočite na glavni sadržaj

Monografija Kazališta lutaka Zadar dostupna u online izdanju

Monografija Kazališta lutaka Zadar dostupna u online izdanju
Monografija Kazališta lutaka Zadar, objavljena pod nazivom 'Što je Zadar bez kazališta lutaka', sintetizira sve najvažnije trenutke ovog kazališta u razdoblju od 1952. - 2018. godine. Autor monografije je Abdulah Seferović.
Seferoviću je ovo već treća monografija o Kazalištu lutaka Zadar dok je u prvoj, nastaloj povodom četrdeset pete godišnjice Kazališta (Lutkari svete Margarite, 1997.) dao pregled najznačajnijim događanja u zadarskom lutkarstvu, u drugoj monografiji samo pet godina kasnije (Kositreni vojnici hrvatskog lutkarstva, 2001.) napravio je izbor novinskih članaka o predstavama u pedesetogodišnjem djelovanju Kazališta lutaka Zadar. Osim što se istaknuo kao novinar, on je prije svega bio glumac, pa čak i redatelj, te ga je izlet u lutkarstvo nekako predodredio da piše monografije Kazališta lutaka Zadar, spominje Teodora Vigato.
 
Monografija je čitateljima dostupna u online izdanju, te možete pročitati o razdoblju lutkarskog kazališnog djelovanja od samih početaka, uz fotografije predstava, prizora s putovanja i gostovanja, te kao vrlo vrijedan dodatak – veliki broj plakata lutkarskih predstava.
 
Izvor: KLZ