Preskočite na glavni sadržaj

'Moja e-bajkovica' predstavlja nove priče i bajke

'Moja e-bajkovica' predstavlja nove priče i bajke
Zagrebačko nezavisno kazalište Hit teatar i u 2022. godini nastavlja audiovizualni projekt namijenjen najmlađima - 'Moja e-bajkovnica'. Riječ je o čarobnom interaktivnom online svijetu u kojem caruju edukativno-zabavne priče...
Zahvaljujući '3D efektu' gdje djeca predškolske dobi putem tableta ili mobitela mogu simultano slušati, čitati i crtežom izraziti svoje dojmove o poučnim i zanimljivim pričama, Moja e-bajkovnica uvelike doprinosi razvoju njihove pažnje i imaginacije, stimulira ljubav prema riječima, njeguje samoizravažanje, donosi obrazovnu notu, a isto tako je i izvrsna zabava te kvalitetan način provođenja slobodnog vremena.  

Moja e-bajkovnica odnedavno je proširena i obogaćena novom lepezom pomno izabranih bajki iz svjetske riznice, kao i novo osmišljenih autorskih priča, lepršave stilske teksture i snažnih poanti. Tako odsad u online svijetu Moje e-bajkovnice 'stanuje' basna o Tri praščića koja najmlađe uči o upornosti i snazi zajedništva, kao i Bajka o ribaru i ribici Aleksandra S. Puškina, priča koja se prenosi generacijama i naglašava skromnost kao jednu od najvažnijih ljudskih vrlina. Uz njih, najmlađi mogu upoznati i Lanu koja je spoznala zašto treba biti uredan i obazrivo se ponašati prema drugima, te mišicu Micku koja je naučila uvažavati drugačije od sebe.
Glavna urednica Moje e-bajkovnice je Matea Elezović-Brdar, ilustracije je osmislio Ivan Klepac, dok je za glazbene dionice zaslužan Leo Anđelković.
Novopečene priče Gužva u Laninoj sobi i Stanovnici velike šume stižu iz pera renomiranog hrvatskog scenarista Matka Elezovića, web development povjeren je Mihaelu Gibi, a novim likovima svojim su glasom 'život udahnuli' Matea Elezović Brdar, Erna Rudnički, Petra Težak, Vedran Komerički i Dino Rogić. Ilustracije za priče osmislio je Ivan Klepac.

Moja e-bajkovnica može se posjetiti putem poveznice http://mojaebajkovnica.com/.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.


Vidi i:
Moja E-bajkovnica (2021.)